ShippingWatch

Maersk Drilling venter voldsom vestafrikansk vækst

Maersk Drilling, der opererer og ejer borerigge, venter en markant vækst i Vestafrika. Markedet kan blive større end guldgruberne Brasilien og den Mexicanske Golf, vurderer Maersk Drilings chef for dybvandsrigge, Michael Reimer Mortensen.

Maersk Drilling venter en markant vækst i Vestafrika. Markedet kan blive større end guldgruberne Brasilien og den Mexicanske Golf, vurderer Maersk Drilings chef for dybvandsrigge, Michael Reimer Mortensen, over for branchemediet Drilling Contractor.

Datterselskabet er i markant vækst og vil modtage tre højspecialiserede rigge og fire boreskibe, der kan bore på dybt vand, i de kommende år. Det skal løfte resultat til over 1 mia. dollar. En solid bid af den vækst skal komme fra Afrika.

"Ser vi på de sidste seks måneder, så er det brasilianske marked faldet, og aktiviteten i den Mexicanske Golf har ikke rigtigt vundet momentum. Vestafrika har haft langt størst aktivitet. Vi ser mere og mere efterforskningsaktivitet fra helt store selskaber og små uafhængige," siger Michael Mortensen til Drilling Contractor og fortsætter:

"Kigger man ind i krystalkuglen mod 2025 og 2030, så har Angola og Nigeria det største geografiske område, der bliver efterforsket af olieselskaberne. De er midt i en massiv stigning i rig- og udviklingsaktivitet."

Maersk Drilling følger sine kunder, og dermed venter Michael Mortensen også, at Maersk Drilling vil tage sin bid af kagen. Ikke mindst via det nybygningsprogram, der skal omkring fordoble flåden af rigge og boreskibe til 30 i de kommende år.

"Vi har en definitiv strategi om at nå 30 rigge i 2018. På den korte bane, inden for de næste fem år, vil jeg gerne se fire eller flere af disse rigge afsat til vores vestafrikanske operationer. Vi føler, at det er et spændende sted at operere, og vi mener, at vores forretningsmodel passer godt til markedet," siger Michael Reimer Mortensen til Drilling Contractor.

/RITZAU FINANS

Maersk Drilling: Flere muskler skal lokke kunderne  

Maersk Drilling: Ældre forretninger kan komme til salg 

Maersk Drilling sender lønpres til kunderne 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs