ShippingWatch

Maersk Drilling sender lønpres til kunderne

Kampen om talenter spidser de kommende år for alvor til i offshore olie- og gasbranchen. Men Maersk Drilling har indtil videre gode erfaringer med at sende regningen for de nye og dyre medarbejdere videre til kunderne.

Foto: Maersk Oil

Tempoet er enormt i Maersk Drilling. Siden selskabet for få år siden blev udpeget som et af de ben, der i fremtiden skal sikre en fortsat høj indtjening i Maersk-gruppen, har forventningerne været enorme. Inden for få år skal Maersk Drilling nå 1 mia. dollar i profit – mere end dobbelt så meget som i 2012. En ambition der vil kræve mere end 3.000 nye ansatte i nærmeste år. En udfordring af de store i en branche, der skriger på kvalificeret arbejdskraft.

Men ikke en udfordring, der giver topchef i Maersk Drilling, Claus V. Hemmingsen, sved på panden. Og det skyldes ikke kun den kølige temperatur i mødelokalet på direktionsgangen på Esplanaden, hvor EnergiWatch møder ham.  Det skyldes i høj grad, at boremarkedet lige nu er så hedt, at de øgede lønningsomkostninger i vid udstrækning kan sendes videre til kunderne.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs