Maersk Drilling: Ældre forretninger kan komme til salg

Afkastene er fornuftige, og samarbejdet fungerer - men Maersk Drillings aktiviteter i Egypten og Venezuela passer ikke ind i strategien, og ifølge topchef Claus V. Hemmingsen kommer der en dag, hvor de skal sælges.
AF THOMAS BO CHRISTENSEN, ENERGIWATCH

Maersk Drilling skal vokse, og det skal ske inden for boringer i særligt vanskelige miljøer og i dybtvandssegmentet. I den ligning passer to af selskabets ældre aktiviteter ikke ind, og derfor kan de ende med at blive sat til salg.

Det siger topchef Claus V. Hemmingsen i et interview med EnergiWatch.

Der er tale om joint venture-forretningen i Egypten, hvor Maersk Drilling sammen med Egyptian General Petroleum Corporation driver The Egyptian Drilling Company, som har mere end 64 landrigge og fire jack-ups i Mellemøsten. Det andet mulige salgsobjekt er selskabets flåde af 10 borepramme i Venezuela.

 ”Når vi kigger på vores strategi, så er vækstområdet i 'harsh environments' (voldsomme miljøer, red.) og dybt vand. Det andet er såmænd gode forretninger. Vi har haft et joint venture i Egypten siden 1976 og været i Venezuela siden 1990, og det har været rigtig gode forretninger, men det er ikke noget strategisk at bygge videre på,” siger Claus V. Hemmingsen.

Han fortæller, at Maersk ikke er et selskab, "der løber fra 35 års godt partnerskab, fordi det nu lige et sjovt at gøre andet,” men at de to afdelinger af selskabet stritter i forhold til de strategiske fokusområder:

"Man skal være opmærksom på, om det tager fokus væk, og om man kan få den indtjening, man nu har på sidelinjen.”

Maersk Drillings indkøb på vej til bugnende marked 

Ifølge Claus V. Hemmingsen handler det dog også om, at der skal være en køber til de to ben af den ekspanderede drilling-forretning. Med de senere års politiske uro i Egypten og med et muligt regimeskifte på vej i Venezuela  efter Hugo Chavez' død , så står køberne ikke nødvendigvis i kø, forklarer drilling-bossen:

”Der er mange, der pt. anser Venezuela og Egypten for at være højrisiko, men for A.P. Møller-Mærsk, som opererer i hele verden, så har vi måske et lidt andet syn. Men ja, der kommer en tid, hvor vi kommer til at kigge på det.”

Maersk Drilling tæt på udsolgt

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også