ShippingWatch

Dong Energy fusionerer to forretningsområder

Dong Energy har besluttet at forenkle koncernstrukturen ved at sammenlægge forretningsområderne Energy Markets og Sales & Distribution.

Foto: Lars Krabbe

Dong Energy lægger forretningsområderne Energy Markets og Sales & Distribution sammen, oplyser selskabet i en meddelelse.

Energy Markets varetager i dag sourcing, trading og engrossalg, mens Sales & Distribution varetager salg til erhvervskunder og privatkunder samt drift af koncernens distributionsnet, gaslager og olierør. Fusionen vil skabe ét samlet forretningsområde for Dong Energy's kunde- og markedsvendte aktiviteter under navnet Customers & Markets.

”Med Customers & Markets skaber vi én samlet organisation, der er rettet mod kunderne og markedets behov. Dermed udbygger vi vores muligheder for fortsat at tilbyde kunderne konkurrencedygtige produkter og løsninger og reducerer den interne kompleksitet i koncernen,” siger administrerende direktør i Dong Energy, Henrik Poulsen.

Dong er ikke skræmt af ny olieskat 

Arbejdet med at restrukturere koncernens midstream gas-aktiviteter fortsætter uændret som en del af det nye forretningsområde med det mål, at aktiviteterne skal levere et positivt driftsresultat i 2014. I forbindelse med strukturændringen overføres det fulde ansvar for koncernens to gasfyrede kraftværker i Storbritannien og Holland til forretningsområdet Thermal Power. Hidtil har det kommercielle optimeringsansvar for de to gasfyrede kraftværker været forankret i Energy Markets, mens driftsansvaret har ligget i Thermal Power.

Det nye forretningsområde Customers & Markets vil have ca. 1600 medarbejdere og stå for mere end halvdelen af Dong Energy's samlede omsætning. Fremover vil DONG Energy's koncernstruktur bestå af fire forretningsområder: Exploration & Production, Wind Power, Thermal Power og Customers & Markets.

Dong satser halvdelen af investeringsbudget på havvindmøller 

Morten Hultberg Buchgreitz, der i dag er koncerndirektør for Energy Markets, bliver koncerndirektør for Customers & Markets. Lars Clausen, der i dag er koncerndirektør for Sales & Distribution, forlader efter gensidig aftale Dong Energy.

Henrik Poulsen siger:

”Jeg vil gerne sige Lars Clausen tak for en stor indsats i Dong Energy. Under hans ledelse er Sales & Distribution blevet stadigt mere kundefokuseret og har skabt gode resultater i et svært marked, bl.a. gennem effektivisering af den regulerede distributionsforretning.”

Bjarne Corydon: Vi finder en løsning for Dong

Dong Energy: Ikke tilfreds med 2012

Medie: Dong skal betale dyrt i Nordsøen 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs