ShippingWatch

Dong satser halvdelen af investeringsbudget på havvindmøller

Dong er verdensmester i havvindmøller, og sådan skal det blive ved med at være.

Foto: A2SEA

Det fastslår selskabets topchef Henrik Poulsen ved en præsentation af årsregnskabet for 2012.

Regnskabet er med et underskud på 4 mia. kr. langt fra imponerende, men ledelsen fremlægger i samme ombæring den strategi, der gerne skal bringe Dong tilbage til sorte tal på bundlinjen.

Det skal blandt andet ske ved at skære i omkostningerne og målrette investeringerne. Og her kommer omkring halvdelen altså til at gå til havvindmøller.

"Det kan vi gøre bedre end noget andet selskab i verden lige nu. Vi vil fortsat bygge på det," fastslå Henrik Poulsen.

Dong har i dag en installeret havvindmøllekapacitet på 1,7 gigawatt. Målet er, at det skal firedobles til 6,5 gigawatt i 2020.

"Vi ser det som et højvækstområde. Vi tror på havvindmøller. Det er en af de mest konkurrencedygtige vedvarende energiformer," lyder det fra Henrik Poulsen.

Størstedelen af Dongs øvrige investeringer kommer til at blive inden for Olie & Gas, der kommer til at lægge beslag på cirka 40 pct. af budgettet. Derudover vil Dong investere i kraftværker og distributionsnettet.

Men for en lang række af de områder, Dong tidligere har hældt penge i, bliver kassen smækket i. Det gælder blandt andet elbiler og vindmølleparker på land.

Samtidig har ledelsen øget sit mål for besparelser, så omkostningerne skal ned med 1,2 mia. kr. i 2013, hvor der tidligere var meldt 700 mio. kr. ud. Det kommer blandt andet til at koste 30 pct. af stillingerne i forretningsområdet Energy Markets, der har været et af selskabets mest problemfyldte.

Bjarne Corydon: Vi finder en løsning for Dong

Dong Energy: Ikke tilfreds med 2012

Medie: Dong skal betale dyrt i Nordsøen 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs