ShippingWatch

Norge har gjort nyt muligt storfund af olie

Nyt oliefund i den centrale del af Nordsøen i nærheden af felterne Johan Sverdrup og Edvard Grieg kan være på omkring 200 millioner tønder råolie, siger eksperter.

Foto: Harald Pettersen/Statoil

Selskabet Lundin har gjort et nyt fund af olie i prospektet Luno II, som ligger i nærheden af felterne Johan Sverdrup og Edvard Grieg i Nordsøen. Selskabet siger, at der kan være tale om et betydeligt fund.

Først om to eller tre uger vil selskaber komme med bud på den mængde af olie, som vil kunne udvindes i området, siger koncernchef Ashley Heppenstall i Lundin Petroleum i en pressemeddelelse ifølge dr.dk.

Lundin sænker forventninger til Johan-Sverdrup  

Prøveboringen er gjort på 101 meters dybde omkring 15 kilometer syd for Edvard Grieg-feltet i den centrale del af Nordsøen.

Selv om Lundin er forsigtig med udtalelser i beskrivelsen af fundet, så har flere analytikere regnet sig frem til, at det kan være på omkring 200 millioner tønder råolie.

"Det er et af de store fund på norsk sokkel i de seneste årti," siger analytikeren Trond Omdal i Arctic Securities til E24.

Lundins topchef: Johan Sverdrup-oliefelt kan overraske 

Teknisk Ukeblad skriver, at oliefundet kan være større end Goliat-feltet i Barentshavet, som indeholder 174 millioner tønder olie.

Lundin Norway er et datterselskab af Lundin Petroleum AB.

Lundin-chef: Vi er vokset ligesom Apple 

Norsk megafelt med Maersk Oil breder sig 

 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs