ShippingWatch

Lundin sænker forventninger til Johan-Sverdrup

Mandag sænkede Lundin Petroleum forventningerne til det såkaldte Johan Sverdrup-felt i Nordsøen. Maersk Oil ejer 20 pct. af en ud af to licenser i feltet, men har ingen kommentar til udmeldingen.

Foto: Øyvind Hagen/Statoil

De ellers høje forventninger til Johan Sverdrup-feltet i Nordsøen blev forleden sænket af Lundin Petroleum, som er operatør i feltet. Ifølge Dagens Næringsliv tror selskabet nu på, at mængden af olie ligger i den lave ende af det tidligere estimat på 800-1800 mio. tønder olieækvivalenter.

En udmelding, der fik aktionærerne på Stockholmbørsen til at sende aktien ned med godt ti pct. Koncernchef Ashley Heppenstall i Lundin meddelte dog, at man stadig forventer sig meget af feltet.

Maersk Oil ejer 20 pct. af en ud af to licenser i feltet, men oplyser til ShippingWatch, at man ikke vil kommentere den seneste udvikling og henviser til Lundin som operatør, og selskabets silent period, da årsregnskabet er lige på trapperne.

I slutningen af 2013 forventer Lundin ifølge Dagens Næringsliv at havde en konceptuel udviklingsplan klar.

Flere boringer behøves i norsk gigantfelt

Lundin vil investere 1,7 mia USD i 2013 

Svenskere melder igen om godt nyt fra Johan Sverdrup 

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs