ShippingWatch

Svenskere melder igen om godt nyt fra Johan Sverdrup

En af Maersk Oils partnere i det gigantiske Johan Sverdrup-oliefelt i Norge, Lundin Petroleum, har igen gennemført en vellykket boring i feltet. Det fortæller Lundin Petroleum i en meddelelse.

Foto: Øyvind Hagen/Statoil

Vurderingsbrønden "16/2-16AT2" i PL501-feltet, omkring 1 kilometer vest for hovedbrønden, fandt en oliekolonne på 30 meter med "hovedsagligt fremragende" reservoirkvalitet.

"Vi er meget glade for resultaterne af den seneste vurderingsbrønd, som stødte på fremragende reservoirer og begrænsede den dybe olie-vand-kontakt i dette område," udtaler Lundin Petroleum-chef Ashley Heppenstall i meddelelsen.

Det store Johan Sverdrup-felt strækker sig over to olielicenser i Nordsøen ud for Norges kyst. Maersk Oil ejer 20 pct. af PL501, men den endelige fordeling af procenterne i det samlede felt er ikke besluttet endnu. Partnerne er blandt andre Statoil og svenske Lundin Petroleum.

Lundins seneste estimat for feltet lyder på mellem 1,7 og 3,3 mia. tønder olieækvivalenter, mens det norske oliedirektorat i januar vurderede feltet til at have mellem 1,26 og 2,52 mia. tønder.

RITZAU FINANS

Danske firmaer har godt fat i den norske olie

Maersk Oil vil have flere licenser i Nordsøen

Mærsks olieforretning får del i to nye norske licenser 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs