ShippingWatch

Danske firmaer har godt fat i den norske olie

De danske firmaer har succes med at være en del af det norske olieeventyr. Både de store spillere som Maersk Oil og Maersk Drilling, rådgivere som Rambøll Olie & Gas og underleverandører som Welltec, skriver Ingeniøren.

Foto: Øyvind Hagen/Statoil

Udviklingen i den norske oliesektor, der bare bliver ved med at vise gode takter, har de danske firmaer formået at få en god del af, skriver Ingeniøren.

Fredag aflagde det norske Oljedirektoratet sine resultater for 2012 og prognoser for fremtiden. Alene i 2012 er der blevet iværksat 41 efterforskningsbrønde og gjort 13 nye fund i den norske del af Nordsøen, og man regner med at kunne opretholde 2012s produktionsmål på 220 mio. standardkubikmeter olieækvivalenter.

Det meget olie og de medfølgende mange penge har de danske firmaer været i stand til at blive en del af, skriver Ingeniøren. Maersk Oil arbejder med 19 licenser i Norge, og har 20 pct. af licensen i Johan Sverdrup-feltet, som er et gigantisk oliefelt, hvor der er gjort nye fund for nylig. Maersk Drilling har sit vigtigste marked i Norge, og rådgivningsvirksomheden Rambøll Olie & Gas har, som ShippingWatch tidligere har beskrevet, valgt Norge som sit hovedfokus i fremtiden og er blevet en del af Statoils polarled-projekt. Ud over de store virksomheder har også mange underleverandører som Welltec store muligheder og allerede store forretninger i Norge.

Maersk Oil vil have flere licenser i Nordsøen 

Norsk oliedirektør advarer mod olie-bonanza

Rambøll Olie & Gas får andel i norsk milliardprojekt 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs