ShippingWatch

Mærsks olieforretning får del i to nye norske licenser

Maersk Oil har vundet andele af to nye olielicenser i den norske del af Nordsøen. I alt er der udbudt 51 licenser, og den norske oliegigant Statoil er topscorer ved uddelingen.

Foto: Maersk Oil

A.P. Møller - Mærsks oliedivision, Maersk Oil, har vundet andele af to nye olielicenser i den norske del af Nordsøen. Det fortæller det norske olie- og energiministerium, som tirsdag har offentliggjort resultaterne af den seneste koncessionsrunde.

Maersk Oil Norway er - med en andel på 60 pct. - blevet operatør af licens nummer 671, der har en løbetid på otte år, mens Explora Petroleum har de sidste 40 pct. af den licens.

Opløftende melding fra Sverdrup-boring 

Samtidig har Maersk Oil Norway fået tildelt 25 pct. af licens nummer 660 i forbindelse med koncessionsrunden. Her deles licensen med Faroe Petroleum,Centrica og Petoro.

I alt er der udbudt 51 licenser, og den norske oliegigant Statoil er topscorer ved uddelingen. Statoil har fået andel i 14 af licenserne, hvoraf selskabet er operatør på syv.

Maersk Oil tager i forvejen del i en række licenser i Nordsøen. Mest interessant er nok PL501, som dækker en del af det gigantiske Johan Sverdrup-oliefelt.

RITZAU FINANS

Lavere estimat for gigantfeltet Sverdrup 

Nordsø-olieproduktionen faldt i december 

 

Mere fra ShippingWatch

Equinor er færdig i Rusland

Det norske olieselskab har taget det sidste skridt ud af det russiske marked efter at have givet slip på aktiverne fra fire samarbejdsaftaler med Gazprom.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs