Mærsks olieforretning får del i to nye norske licenser

Maersk Oil har vundet andele af to nye olielicenser i den norske del af Nordsøen. I alt er der udbudt 51 licenser, og den norske oliegigant Statoil er topscorer ved uddelingen.
Foto: Maersk Oil
Foto: Maersk Oil
AF RITZAU FINANS

A.P. Møller - Mærsks oliedivision, Maersk Oil, har vundet andele af to nye olielicenser i den norske del af Nordsøen. Det fortæller det norske olie- og energiministerium, som tirsdag har offentliggjort resultaterne af den seneste koncessionsrunde.

Maersk Oil Norway er - med en andel på 60 pct. - blevet operatør af licens nummer 671, der har en løbetid på otte år, mens Explora Petroleum har de sidste 40 pct. af den licens.

Opløftende melding fra Sverdrup-boring 

Samtidig har Maersk Oil Norway fået tildelt 25 pct. af licens nummer 660 i forbindelse med koncessionsrunden. Her deles licensen med Faroe Petroleum,Centrica og Petoro.

I alt er der udbudt 51 licenser, og den norske oliegigant Statoil er topscorer ved uddelingen. Statoil har fået andel i 14 af licenserne, hvoraf selskabet er operatør på syv.

Maersk Oil tager i forvejen del i en række licenser i Nordsøen. Mest interessant er nok PL501, som dækker en del af det gigantiske Johan Sverdrup-oliefelt.

RITZAU FINANS

Lavere estimat for gigantfeltet Sverdrup 

Nordsø-olieproduktionen faldt i december 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også