ShippingWatch

Lavere estimat for gigantfeltet Sverdrup

Det norske Oljedirektoratet har fremsat et estimat for beholdningen i Johan Sverdrup-oliefeltet, der er noget lavere end olieselskabernes eget hidtidige bud. Maersk Oil ejer 20 pct. i den ene licens.

Foto: Maersk Oil

Det norske Oljedirektoratet har fremsat et estimat for beholdningen i Johan Sverdrup-oliefeltet, der er noget lavere end olieselskabernes eget hidtidige bud. Det skriver norske TDN Finans med henvisning til en udtalelse fra oliedirektør i Oljedirektoratet, Bente Nyland.

Oljedirektoratets anslår således beholdningen af olieækvivalenter til mellem 200 mio. kubikmeter som "lavscenario" og 400 mio. kubikmeter som "højt scenario". 300 mio. kubikmeter ses som "middelscenario".

Sverdrup-feltet overrasker igen med mere olie 

De tidligere estimater for gigantfeltet har lydt på mellem 1,7-3,3 mia. tønder olieækvivalenter, hvilket svarer til 270-525 mio. kubikmeter, skriver TDN Finans, mens Oljedirektoratets nye bud svarer til 1,26 til 2,52 mia. tønder.

Det store Johan Sverdrup-felt strækker sig over to olielicenser i Nordsøen ud for Norges kyst. Maersk Oil ejer 20 pct. i den ene, men den endelig fordeling af procenterne i det samlede felt er ikke besluttet endnu. Partnerne er blandt andre Statoil og svenske Lundin Petroleum.

RITZAU FINANS

Opløftende melding fra Sverdrup-boring

Nye Sverdrup-estimater ventes klar til februar  

Lundin vil investere 1,7 mia USD i 2013 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs