ShippingWatch

Lavere estimat for gigantfeltet Sverdrup

Det norske Oljedirektoratet har fremsat et estimat for beholdningen i Johan Sverdrup-oliefeltet, der er noget lavere end olieselskabernes eget hidtidige bud. Maersk Oil ejer 20 pct. i den ene licens.

Foto: Maersk Oil

Det norske Oljedirektoratet har fremsat et estimat for beholdningen i Johan Sverdrup-oliefeltet, der er noget lavere end olieselskabernes eget hidtidige bud. Det skriver norske TDN Finans med henvisning til en udtalelse fra oliedirektør i Oljedirektoratet, Bente Nyland.

Oljedirektoratets anslår således beholdningen af olieækvivalenter til mellem 200 mio. kubikmeter som "lavscenario" og 400 mio. kubikmeter som "højt scenario". 300 mio. kubikmeter ses som "middelscenario".

Sverdrup-feltet overrasker igen med mere olie 

De tidligere estimater for gigantfeltet har lydt på mellem 1,7-3,3 mia. tønder olieækvivalenter, hvilket svarer til 270-525 mio. kubikmeter, skriver TDN Finans, mens Oljedirektoratets nye bud svarer til 1,26 til 2,52 mia. tønder.

Det store Johan Sverdrup-felt strækker sig over to olielicenser i Nordsøen ud for Norges kyst. Maersk Oil ejer 20 pct. i den ene, men den endelig fordeling af procenterne i det samlede felt er ikke besluttet endnu. Partnerne er blandt andre Statoil og svenske Lundin Petroleum.

RITZAU FINANS

Opløftende melding fra Sverdrup-boring

Nye Sverdrup-estimater ventes klar til februar  

Lundin vil investere 1,7 mia USD i 2013 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Maersk dropper blockchain-platformen Tradelens

Der kommer ikke til at blive videreudviklet på den digitale platform Tradelens, som Maersk har stiftet. Platformen lukker ved udgangen af første kvartal 2023 på grund af manglende opbakning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs