ShippingWatch

Opløftende melding fra Sverdrup-boring

Det Norske Oljeselskap betegner torsdag resultatet fra boring i en afgrænsningsbrønd til det norske oliefelt Johan Sverdrup som "svært tilfredsstillende". Maersk Oil venter at modtage omkring 50.000 tønder olie per dag, når produktionen er oppe at køre.

Foto: Maersk Oil

Det Norske Oljeselskap betegner torsdag resultatet fra boring i en afgrænsningsbrønd til det norske oliefelt Johan Sverdrup som "svært tilfredsstillende", ifølge det norske nyhedsbureau TDN.

"Resultatet bekræfter god reservoirkvalitet i den sydlige del af Johan Sverdrup fundet i PL265," oplyses det.

Seneste estimat for Johan Sverdrup-feltet lyder på, at der kan være mellem 1,7 og 3,3 mia. tønder olie gemt under havbunden. Feltet strækker sig over to offshorelicenser, hvor Det Norske Oljeselskap ejer 20 pct. af den ene (PL265), mens Maersk Oil sidder på 20 pct. af den anden (PL501).

Det er dog ikke sikkert, at de andele vil blive præcis halveret til 10 pct. hver af det samlede udbytte i gigantfeltet, når licenserne slås sammen, og regnestykket gøres op. En endelig fordeling af procenterne i det samlede Johan Sverdrup-felt ventes senest inden udgangen af 2013, inden den endelige feltudviklingsplan indsendes i 2014.

Målet er, at feltet skal begynde at levere olie til Maersk Oil og partnerne, som også tæller Statoil og Lundin Petroleum, i 2018. Maersk Oil venter at modtage omkring 50.000 tønder olie per dag, når produktionen er oppe at køre.

RITZAU FINANS

Nye Sverdrup-estimater ventes klar til februar  

Sverdrup-feltet overrasker igen med mere olie

Nordmænd værdiansætter Sverdrup-andel til 10 mia. kr. 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs