Nye Sverdrup-estimater ventes klar til februar

Der vil til februar blive fremlagt nye estimater for, hvor meget olie der er at finde i det store, norske oliefelt Johan Sverdrup, som A.P. Møller - Mærsk har en del i.

Det fortæller Erik Haugane, administrerende direktør i et af feltets andre partnere, Det Norske Oljeselskap, til Reuters torsdag.

Det Norske Oljeselskap har torsdag morgen bekræftet olie i kerneprøver i en ny afgrænsningsbrønd i en del af det store felt, og venter nu at bruge et par uger på at regne på resultaterne. Derefter vil der komme en opjustering af estimaterne i februar, fortæller Erik Haugane til nyhedsbureauet.

Først i slutningen af 2013 vil der dog være "ordentlige" tal, siger han, da der i løbet af næste år skal bores et minimum af seks brønde for at evaluere feltets potentiale.

Seneste estimat for Johan Sverdrup-feltet lyder på, at der kan være mellem 1,7 og 3,3 mia. tønder olie gemt under havbunden. Feltet strækker sig over to offshorelicenser, hvor Det Norske Oljeselskap ejer 20 pct. af den ene (PL265), mens Maersk Oil sidder på 20 pct. af den anden (PL501).

Det er dog ikke sikkert, at de andele vil blive præcis halveret til 10 pct. hver af det samlede udbytte i gigantfeltet, når licenserne slås sammen, og regnestykket gøres op. En endelig fordeling af procenterne i det samlede Johan Sverdrup -felt ventes senest inden udgangen af 2013, inden den endelige feltudviklingsplan indsendes i 2014.

Målet er, at feltet skal begynde at levere olie til Maersk Oil og partnerne, som også tæller Statoil og Lundin Petroleum, i 2018. Maersk Oil venter at modtage omkring 50.000 tønder olie per dag, når produktionen er oppe at køre.

RITZAU FINANS

Lundin har succes i Johan Sverdrup

Mærsk ansøger om nye oliefelter i Norge

Sverdrup-feltet overrasker igen med mere olie 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også