ShippingWatch

Norsk megafelt med Maersk Oil breder sig

Det store norske oliefelt Johan Sverdrup, som Maersk Oil har en del af, breder sig. Det giver yderligere upside, vurderer Statoil.

Foto: Øyvind Hagen/Statoil

Oilefeltet i Norge, Johan Sverdrup, udvider sine grænser. Tidligere har det været kendt, at feltet strakte sig over de to olielicenser PL501, som Maersk Oil ejer 20 pct. af, og PL265. Nu er det imidlertid bevist, at feltet også strækker sig ind i den lille nabolicens PL502.

Det oplyser en af partnerne i feltet, Statoil, i en pressemeddelelse, efter at en ny boring i PL502 viste en oliekolonne på 13,5 meter med forbindelse til resten af Johan Sverdrup-feltet.

"Dette giver yderligere "upside" til Johan Sverdrups ressourcer," skriver Statoil i en pressemeddelelse.

Ingen afklaring på ressourcemængden i feltet

Olieselskabet sætter dog fortsat ikke tal på de estimerede ressourcer i feltet, som regnes for det største i Norge i mange år. Statoil venter at give en opdatering senere i 2013, når der er boret lidt flere vurderingsbrønde i feltet.

Den endelige fordeling af ejerskabet i det samlede Johan Sverdrup-felt, når de tre licenser slås sammen, er heller ikke på plads endnu og ventes afklaret senest i slutningen af 2014, når partnerne skal komponere en feltudviklingsplan.

PL501 ejes 40 pct. af Statoil, 40 pct. af svenske Lundin Petroleum og 20 pct. af Maersk Oil, mens PL265 fordeles mellem Statoil (40 pct.), Petoro (30 pct.), Det Norske Oljeselskap (20 pct.) og Lundin Petroleum (10 pct.). Den tredje blok, PL502, ejes 44,44 pct. af Statoil, 33,33 pct. af Petoro og 22,22 pct. af Det Norske Oljeselskap.

Blandede resultater af boring i Johan Sverdrup

Olien bidrog godt til Maersk Gruppens resultat i 2013

Norske Oljeselskab hæver forventning til Sverdrup 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs