ShippingWatch

Blandede resultater af boring i Johan Sverdrup

Ifølge Maersk Oils partner gav en ny boring i det gigantiske Johan Sverdrup-oliefelt i Norge gav blandede resultater. Men optimismen er intakt.

Foto: Øyvind Hagen/Statoil

En ny boring i det gigantiske Johan Sverdrup-oliefelt i Norge, som Maersk Oil har en del af, gav blandede resultater. Det fortæller en af Maersk Oils partnere, svenske Lundin Petroleum, i en meddelelse. Boringen, ved navn 16/3-5, fandt sted i PL 501-licensen, hvor Maersk Oil ejer 20 pct. Den viste en oliekolonne på 30 meter, hvilket var lavere end forventet, oplyser Lundin Petroleum.

Der var 14 meters sandstensreservoir med "udmærket" kvalitet og 16 meters Zechstein-karbonat med "varierende reservoirkvalitet", skriver Lundin Petroleum.

Lundin-chef er optimist

Topchef Ashley Heppenstall fra Lundin Petroleum er dog optimistisk.

"Vi er ekstremt glade for prøveresultaterne fra den seneste vurderingsbrønd, som set i forhold til reservoirkvaliteten i Volgianreservoiret er en af de bedste prøver i Nordsøen," udtaler Ashley Heppenstall i en meddelelse.

Det store Johan Sverdrup-felt strækker sig over to olielicenser i Nordsøen ud for Norges kyst, PL501 og PL265. Den endelige fordeling af ejerskabet i det samlede felt er ikke besluttet endnu og ventes senest på plads i slutningen af 2014, når partnerne skal komponere en feltudviklingsplan. Lundins seneste estimat for feltet lyder på mellem 1,7 og 3,3 mia. tønder olieækvivalenter, mens det norske oliedirektorat i januar vurderede feltet til at have mellem 1,26 og 2,52 mia. tønder. Statoil, der er primær operatør på det samlede felt, ventes at give et nyt estimat senere i 2013.

Avis: Olie-aktiviteter giver Rambøll styrke til at vokse

Ny opdagelse af olie i Nordsøen

Britisk oliesektor har brug for 34.000 mand de næste to år 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs