ShippingWatch

Britisk oliesektor har brug for 34.000 mand de næste to år

Der er brug for op mod 34.000 folk i den britiske olie- og gassektor i løbet af de kommende to år. De skal arbejde i den boomende sektor, der forventer at nå op på et rekordhøjt investeringsniveau i 2013 på 19,6 mia. USD.

Foto: Øyvind Hagen/Statoil

Der bliver brug for folk til at varetage de jobs, som investeringer på rekordhøje 19,6 mia. USD vil skabe i den britiske olie- og gassektor alene i år. I løbet af de kommende to år forventes det, at 34.000 nye job vil blive skabt i sektoren. Det viser en opgørelse fra Lloyd's Banking Group, skiver Rigzone.

Undersøgelsen er foretaget blandt 100 britiske virksomheder, hvor 77 procent af disse planlægger at vokse i 2013 og 2014, og væksten skal ikke komme fra opkøb og fusioneringer, men fra ren organisk vækst, lyder det fra størstedelen af selskaberne.

"De 100 virksomheder, vi undersøgte, har forpligtet sig til at skabe 5.000 arbejdspladser, som hvis det kopieres på tværs af industrien vil skabe titusinder af arbejdspladser i løbet af de næste to år. Dette er oveni, at to tredjedele af virksomhederne forventer yderligere internationalisering og betydelige investeringer," siger Stuart White, der er områdedirektør for Lloyd's Banking Group i det nordlige Skotland, skriver Rigzone.

Når jobbene skal besættes, bliver det ikke kun kamp for virksomhederne om at få folk, men også om at få de helt rigtige folk til at løse opgaverne. Som i Norge er der nemlig i Storbritannien også problemer med at skaffe tilstrækkelig med kvalificeret arbejdskraft.

Gigantlønninger til Norges offshore-folk

Olieindustrien skriger på flere folk 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs