ShippingWatch

Tyskland på vej med lovgivning om skifergas

Tysklands miljøminister Peter Altmaier vil forbyde udvinding af skifergas i alle områder, hvor der findes beskyttede vandreserver og regner med at have en lovgivning klar i september.

Foto: Casper Dalhoff

Den tyske regering er ikke parat til blot at give los og lade energiselskaberne bore efter skiftergas, hvor de vil i landet. Ifølge energimediet Upstream vil den tyske miljøminister Peter Altmaier til september fremlægge lovgivning på området, der skal regulere, hvor der kan efterforskes og bores efter skifergas. Men allerede nu ligger det klart, at den tyske regering ikke vil tillade, at der bores eller udvindes skifergas fra områder, der ligger tæt op af beskyttede vandreserver.

På en video, der er lagt frem på regeringens hjemmeside, siger Altmaier, at der stadig er uafklarede spørgsmål om udvinding af skifergas. Tidligere har Altmaier sagt, at han ikke regner med, at udvinding af skifergas vil blive en realitet i den nærmeste fremtid i Tyskland.

"Jeg foreslår, at vi forbyder udvinding af skifergas i områder, hvor drikkevandet er beskyttet og i alle andre områder laver sammenlignelige test af konsekvenserne for miljøet," sagde han ifølge Reuters.

PwC: Global skiferolieproduktion 14 mio tønder i 2035

Norden: Tank skal trimmes til en god forretning

Analytikere: USA som ny olie-gigant kan ændre shipping radikalt 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs