ShippingWatch

Seadrill køber borerigge for 2,5 mia. NOK

Det John Fredriksen-ejede borerigselskab Seadrill investerer 2,5 mia. NOK i to nye jack-up rigge fra et kinesisk værft og sørger samtidig for option på to mere. Det skriver Dagens Næringsliv.

John Fredriksen har gennem flere år satset stort på borerigmarkedet, og det understreger den nyeste investering fra den norske shippinginvestor. Hans selskab Seadrill har købt to jackup-rigge for 2,5 mia. NOK og har fået option på levering af to mere.

"Disse to nybygningsoptioner positionerer os mod yderligere vækst i et voksende jackupmarked og giver yderligere indtjenings-upside for Seadrill," siger John Frederiksen, der er bestyrelsesformand for Seadrill, i en pressemeddelelse ifølge Dagens Næringsliv.

Seadrill foretager investeringerne på det rette tidspunkt. I hvert fald ifølge analytiker Andreas Stubsrud fra Pareto, der tidligere har fremhævet, at ud af i alt 225 jackup-rigge på vandet i 2012, var 40 pct. ældre end 25 år, skriver Dagens Næringsliv.

De to nye rigge til Seadrill vil være klar til at arbejde fra 2015.

Maersk Drilling med i globalt kapløb om borerigskibe

Fredriksen: Tank og olie indleder opsvinget

Fredriksen rykker stærkt mod Brasilien 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Et hedt tankmarked får tørlast-investorer på banen, siger Maersk Tankers. Eneti sætter vindplan på hold i USA, Clipper Group i kæmpe handel, Ikea dropper container-strategi, og BW Groups Sohmen-Pao forventer grønne forsinkelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs