ShippingWatch

Fredriksen rykker stærkt mod Brasilien

Den norske skibsreder John Fredriksen vil have mere gang i sin brasilianske forretning og har indledt et samarbejde mellem sit eget firma Deep Sea Supply (DESSC) og et brasiliansk firma om offshorearbejde til en værdi af 850 mio. USD.

John Fredriksen har næse for store offshoreforretninger, og næsen peger nu mod Brasilien, hvor den norske shippingmand har indgået et ejersamarbejde i offshoresektoren mellem Fredriksens firma Deep Sea Supply og det brasilianske BTG Pactual Oil & Gas Participacoes om 21 offshore supportskibe. Det skriver TradeWinds.

Maersk Supply opruster til milliard-aftale i Brasilien 

Samarbejdet er delt med en ejerandel på 50 pct. af hver af parterne og vil tage udgangspunkt i den norske dels eksisterende 15 skibe, hvoraf 12 er indsat på lange kontrakter - de fleste af dem med kontrakter til olieselskabet Petrobras.

"Vi ser store fordele i at udvikle forretningen i Brasilien sammen med en stærk, lokal partner, og vi anser BTG Pactual for at være en strålende strategisk partner," siger Finn Amund Norbye, adm. direktør i DESSC.

Det nye selskab vil have en værdi på 852 mio. USD, hvor de eksisterende skibe udgør 578 mio. USD og nybygninger, der er på vej i form af seks 4.700 dwt skibe udgør en værdi på 274 mio. USD. Aftalen gør Brasilien til DEESCs største kunde.

Seadrill vil overtage hele Asia Offshore 

Professor: Seadrills farvel til Norge kan mærkes i olieindustrien

John Fredriksen: Der mangler borerigge 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs