ShippingWatch

Fredriksen: Tank og olie indleder opsvinget

Produkttank og olietransport vil føre an i det næste opsving i shippingindustrien, som vil begynde at tone frem i løbet af de næste 15 til 20 måneder, sagde den norske skibsreder John Fredriksen torsdag i et interview i Oslo.

Foto: PR-foto: DHT Holdings

Produkttank og olietransporter vil føre an i det næste opsving i shippingindustrien, som vil begynde at tone frem i løbet af de næste 15 til 20 måneder. Det sagde den norske skibsreder John Fredriksen torsdag i et interview i Oslo, skriver Bloomberg.

Drewry: Stærkt stigende indtjening for tankskibe 

Særligt produkttank, der i løbet af de seneste måneder har oplevet de bedste bedste rater i fire år, ser ud til at komme først ud i forhold til råolie-segmentet, hvor det vil tage længere tid at genetablere efterspørgslen, mener John Fredriksen, som kontrollerer børsnoterede selskaber som tankrederiet Frontline 2012, tørlastrederiet Golden Ocean og Golar LNG.

 

Estimater fra seks analysehuse, som Bloomberg har indsamlet, indikerer, at den daglige indtjening for Medium-Range (MR) produkttankere vil stige med 11 procent i indeværende år til gennemsnitlig 14.375 USD. Raterne til USA fra Europa er lige nu 34 procent højere, end de var for et år siden, viser tal fra Baltic Exchange.

Platou: Scorpio har skudt ekspansionen i gang  

Efterspørgslen efter raffinerede olieprodukter forventes at stige 4,6 procent i 2013, mens flåden af produkttankere vil vokse med 2,8 procent ifølge Clarkson.

Foruden shippingselskaberne kontrollerer John Fredriksen boreselskabet Seadrill, etableret i 2005 og i dag verdens største af sin art inden for deep-water drilling med en markedsværdi på ca. 18,2 mia. USD.

Danske Markets: Fredriksens tørlastrederi er overvurderet 

Fredriksen rykker stærkt mod Brasilien 

John Fredriksen rejser kapital til nybygninger 

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs