Briter opkøber norsk selskab til olieefterforskning

Det britiske olieselskab Tullow Oil har opkøbt norske Spring Energy, der er specialiseret i olieefterforskning. Handlen efterlader hovedaktionær HitecVision og mindre aktionærer med omkring 2,1 mia. kroner.

Det britiske olieselskab Tullow Oil har opkøbt norske Spring Energy for at sikre sig hurtig adgang til den norske sokkel.

Det skriver Dagens Næringsliv. Og adm. direktør for det norske olieefterforskningsselskab, Roar Tessem, er positiv over opkøbet:

"Vi er meget tilfredse med aftalen, og det er utrolig godt at blive en del af et stort selskab som Tullow. Selskaberne er ens i vores måde at tænke og arbejde på," siger han til Dagens Næringsliv.

Opkøbet har kostet Tullow Oil omkring 2,1 mia. kroner plus justeringer af arbejdskapital og kommer hovedaktionær i Spring Energy, fonden HitechVision, samt mindre aktionærer til gode. Fonden, der blandt andet samarbejder med danske J. Lauritzen om offshore i jointventureselskabet Axis Offshore, vil desuden få udbetalt honorarer ved kommercielle fund, skriver Dagens Næringsliv.

Spring Energy har siden 2008 deltaget i 12 efterforskningsboringer, hvoraf seks har været kommercielle fund. I løbet af de næste to år skal selskabet bore tre egne ledebrønde og skal deltage i 16 ledeboringer de næste år.

I februar blev Tullow Oil godkendt som operatør i Norge af Olie- og energidepartementet.

"Købet af Sping sikrer Tullow en hurtig indtræden i Norge og en god platform for videre vækst i landet," hedder det i en meddelelse ifølge Dagens Næringsliv.

Atlantic Petroleum køber sig ind i hollandsk licenser 

Få bøder trods tusindvis af olieudslip i Nordsøen

Statoil: Olieindustri foran smertefulde forandringer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også