Få bøder trods tusindvis af olieudslip i Nordsøen

Kun syv olieselskaber i den britiske del af Nordsøen har fået bøder, selvom antallet af olieudslip er opgjort til 4.123 siden 2000. Ingen af de pågældende selskaber har fået bøder over 20.000 pund, skriver The Guardian.

Kun syv olieselskaber i den britiske del af Nordsøen har fået bøder, selvom antallet af olieudslip er opgjort til 4.123 siden 2000. Ingen af de pågældende selskaber har fået bøder over 20.000 pund, skriver The Guardian.

Oplysningerne om oliespild er offentliggjort torsdag eller samme dag, som et rekordstort antal licenser, i alt 167, er uddelt til en lang række olieselskaber, heriblandt Maersk Oil.

De pågældende selskaber, der har fået bøder, er:

Kerr McGee North Sea (UK) Ltd – 22. oktober 2000.

BP Exploration Operating Company – 2. december 2002.

Total E&P UK PLC – 17. juni 2003.

Shell UK Ltd – 12. maj 2003.

Amoco (UK) Exploration Company – 1. juli 2004.

Shell UK Ltd – 10. november 2004.

Venture North Sea Oil Ltd and Knutsen OAS Shipping AS – 5. april 2007.

Det er Department for Energy og Climate Change (Decc), der offentliggør statistikken over olieudslip, der i flere tilfælde har været omfattende. Ifølge Decc er der ingen grænse for, hvor store mængder olie, selskaber kan spilde, før det udløser en bøde.

I alt er spildt 1.226 ton olie i den britiske del af Nordsøen siden 2000.

BP skal udbetale 7,8 mia. USD i Macondo-erstatning 

Hver sag og alvoren af omstændighederne behandles individuelt. En talsmand for Decc siger til The Guardian, at Storbritannien har verdens strengeste regler for olie- og gasindustrien for at sikre de højeste standarder for beskyttelse af miljøet.

De to selskaber blandt dem, der har fået bøder, Venture North Sea Oil og Knutsen OAS Shipping, fik hver 2.000 pund i bøde, da 20 tons råolie blev spildt i havet i forbindelse med en overførsel til et tankskib.

Greenpeace siger om bødernes størrelse, at de er rystende lave, og at nogle af de samme olieselskaber i Storbritannien også borer efter olie i arktiske områder, hvor et udslip kan have katastrofale konsekvenser.

Miljørådgiver advarer mod olieudslip i Grønland 

Politi efterforsker BP-udslip i Nordsøen

Elgin-udslip skader ikke havmiljøet 

Lækage sætter tre boreplatforme på standby 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også