Maersk Oil: Ny olie skyder op i Kazakhstan

Fase II af Dunga-feltet i Kazakhstan har nu leveret 'første olie'. Det betyder at projektet er det første af Maersk Oils større projekter, der er i gang med producere ny olie. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Maersk Oil.
Foto: Maersk Oil
Foto: Maersk Oil
AF RITZAU FINANS

Maersk Oil har fået den første olie frem fra fase II af Dunga-feltet i Kazakhstan. Det fortæller selskabet i en pressemeddelelse mandag.

Den første brønd har netop leveret olie, og to nye brønde vil komme til i denne uge. Det er første del af i alt 198 brønde, der skal bores frem til 2015.

Feltet leverer i øjeblikket 7000 tønder olie per dag, hvoraf de 60 pct. går til Maersk Oil, oliearmen af A.P. Møller - Mærsk-konglomeratet. Partnerne Partex og Oman Oil har 20 pct. af Dunga hver.

"Dunga-feltet har stort potentiale. Dette er bare første skridt i en lang rejse med et endnu højere aktivitetsniveau i 2013 frem mod den forventede færdiggørelse i 2015," udtaler Morten Kelstrup, chef for Maersk Oil i Kazakhstan.

Når produktionen topper, venter de tre partnere at hive 30.000 tønder olie per dag ud af Dunga, hvoraf Maersk Oils andel bliver omkring 15.000 tønder per dag.

"Vi kigger allerede på en Fase III for Dunga, og vi forventer at bore flere appraisal- og exploration-brønde i området. Vi ser betydelige vækstmuligheder i Kazakhstan, så vi har nogle meget spændende år foran os," udtaler Morten Kelstrup.

Dunga-feltet skal bidrage til at løfte selskabets produktion fra omkring 258.000 tønder per dag i 2012 til over 400.000 tønder per dag. Det forventes at ske i 2020.

RITZAU FINANS

Lundin har succes i Johan Sverdrup 

Oprydning i Nordsøen begynder tidligst om 10 år 

Mærsk ansøger om nye oliefelter i Norge 

Maersk Oil skal finde 500 nye ansatte  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også