ShippingWatch

Maersk Drilling holder fast i nicheoperationer

Selvom Maersk Drilling har to nicheoperationer, der efter eget udsagn er uden for kerneforretningen, vil selskabet holde fast på dem. Det siger Maersk Drillings adm. direktør, Claus V. Hemmingsen, til ShippingWatch.

Foto: Øyvind Nesvåg/Statoil

Maersk Drilling har nicheoperationer i Venezuela og Ægypten, der er markant anderledes end resten af forretningen. Men selvom de ikke er en del af den højteknologiske kerneforretning, er det sunde forretninger, der hviler i sig selv. Det siger Maersk Drillings adm. direktør, Claus V. Hemmingsen, til ShippingWatch.

Selskabet har siden starten af 1990'erne haft borerigge i Maracaibo-søen i Venezuela for det statslige selskab DPVSA. Riggene er mindre borepramme optimeret til søens lave vand. De er mere mobile men mindre avancerede end resten af Maersk Drillings fartøjer. Maersk Drilling udvidede i 2005 mængden af rigge fra seks til ti.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs