Amerikanske havne i skarp konkurrence

Den amerikanske containerhavn på vestkysten, Long Beach, haler ind på nabohavnen i Los Angeles i antallet af håndterede containere. Los Angeles er dog stadig landets største containerhub.
Foto: Hanjin
Foto: Hanjin

Der er skarp konkurrence mellem de to amerikanske nabohavne Long Beach og Los Angeles på vestkysten, hvor førstnævnte er ved at lukke hullet til landets største containerhavn. Således steg containertrafikken i Long Beach i marts måned med 5,4 pct. sammenlignet med samme måned sidste år til 487.000 teu, mens Los Angeles oplevede et dyk i volumen på 22,6 pct. til 503.000 teu, skriver Loyd's Loading List.

"Det stærke første kvartal skyldes delvist, at større skibe mere ofte anløber havnen og tilføjelse af flere rederier de seneste måneder," lød forklaringen i en udtalelse fra havnen ifølge Loyd's Loading List.

Faldet hos Los Angeles skyldes ifølge havnen blandt andet det kinesiske nytår, "som forsinkede produktionen i de asiatiske lande, der eksporterer til USA, samt et rederi der skiftede havnen i Los Angeles ud."

USA's containerhavne melder om vækst i februar

MSC køber andel af vigtig terminal på USAs vestkyst

Fald i Los Angeles' containertrafik 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også