ShippingWatch

Amerikanske havne i skarp konkurrence

Den amerikanske containerhavn på vestkysten, Long Beach, haler ind på nabohavnen i Los Angeles i antallet af håndterede containere. Los Angeles er dog stadig landets største containerhub.

Foto: Hanjin

Der er skarp konkurrence mellem de to amerikanske nabohavne Long Beach og Los Angeles på vestkysten, hvor førstnævnte er ved at lukke hullet til landets største containerhavn. Således steg containertrafikken i Long Beach i marts måned med 5,4 pct. sammenlignet med samme måned sidste år til 487.000 teu, mens Los Angeles oplevede et dyk i volumen på 22,6 pct. til 503.000 teu, skriver Loyd's Loading List.

"Det stærke første kvartal skyldes delvist, at større skibe mere ofte anløber havnen og tilføjelse af flere rederier de seneste måneder," lød forklaringen i en udtalelse fra havnen ifølge Loyd's Loading List.

Faldet hos Los Angeles skyldes ifølge havnen blandt andet det kinesiske nytår, "som forsinkede produktionen i de asiatiske lande, der eksporterer til USA, samt et rederi der skiftede havnen i Los Angeles ud."

USA's containerhavne melder om vækst i februar

MSC køber andel af vigtig terminal på USAs vestkyst

Fald i Los Angeles' containertrafik 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs