ShippingWatch

USA's containerhavne melder om vækst i februar

De amerikanske containerhavne oplevede høj vækst i februar.

Væksten for de amerikanske containerhavne var høj i februar. Det skriver den britiske shippingavis Lloyd's List. Volumenerne var 17,5 pct. højere end i samme periode sidste år. Containerhavnene håndterede 1,3 mio. tyve fondscontainere (teu) i februar, som traditionelt er årets svageste måned. Volumenerne var da også 2,5 pct. mindre end i januar i år.

Avisen henviser til rapporten Global Port Tracker, der ikke har fået meldinger om forsinkelser som følge af nedskæringerne hos toldmyndighederne. I marts venter havnene en volumenvækst på 2,6 pct. til 1,3 mio. teu. I April ventes en vækst på 2,7 pct. til 1,4 mio. teu.

"Effekten af sequestration (automatiske budgetnedskæringer, red) er endnu ikke fuldt ud kendt, men toldmyndighedernes ansatte arbejder hårdt for at styre deres ressourcer og holde fragten i bevægelse," siger Jonathan Gold, der er vice president i US National Retail Federation (NRF), til shippingavisen.

Hackett Associates, der står bag rapporten sammen med NRF, fastholder sin forventning om en samlet vækst i containervolumenerne på 3,3 pct. i 2013.

Global Port Tracker dækker de amerikanske containerhavne Los Angeles/Long Beach, Oakland, Seattle og Tacoma på vestkysten samt New York/New Jersey, Hampton Roads, Charleston, Savannah, Port Everglades og Miami østkysten samt Houston ved Den Mexicanske Golf.

Østkyst-overenskomst godkendt af havneansatte

Port of Virginia afviser milliardtilbud fra Mærsk

Barack Obama: Vi har brug for moderne havne 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs