ShippingWatch

Østkyst-overenskomst godkendt af havneansatte

I midten af marts blev fagforeningen ILA og arbejdsgiver-foreningen USMX enige om en ny seksårig overenskomst. Tirsdag blev aftalen godkendt af havnearbejderne på den amerikanske øst- og golfkyst.

De 14.500 havnearbejdere på den amerikanske øst- og golfkyst godkendte tirsdag den overenskomst, der blev forhandlet hjem af fagforeningen ILA og arbejdsgiverorganisationen USMX tidligere på året. Også den separate lokalaftale for New York og New Jersey blev godkendt.

Det fortæller de to organisationer i pressemeddelelser. Arbejdsgiverne ventes ligeledes at vedtage aftalen næste uge, og dermed ser den potentielle konflikt, der flere gange i slutningen af 2012 og starten af 2013 truede med at føre til strejker i havnene, ud til at være endelig afværget.

Den seksårige aftale indebærer blandt andet en lønstigning til havnearbejderne og nye royaltybetalinger for det antal containere, der håndteres i havnene.

Flere gange i løbet forhandlingerne har det været mere end tæt på, at en reel strejke blev udløst. Uenighederne har bestået i, at USMX har krævet højere produktivitet fra havnearbejderne for at forbedre konkurrenceevnen, mens ILA hårdnakket har fastholdt, at der skulle ændres på både arbejdstid og overtidsbetaling. I sidste ende er parterne dog blevet enige om et kompromis, der sikrer stabilitet i de kommende seks år.

Enighed om ny havneaftale i USA

Amerikansk havnestrejke synes endelig afblæst

Risiko for storstrejke i USA blusset op igen 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs