ShippingWatch

Enighed om ny havneaftale i USA

Fagforeningen ILA og arbejdsgiver-foreningen USMX er blevet enige om en ny seksårig overenskomst. Kun de formelle underskrifter mangler.

Efter lang tids intense og vanskelige forhandlinger er ILA og USMX endelig nået til enighed om en aftale, der sætter en stopper for længere tids frygt for en strejke blandt havnearbejderne på den amerikanske øst- og golfkyst.

”Vi er naturligvis glade for, at vi har nået en aftale med ILA, og nu ser vi frem til den endelige ratificering og færdiggørelse af de lokale overenskomstforhandlinger,” udtaler James A. Capo, adm. direktør og bestyrelsesformand i USMX, i en pressemeddelelse. Også hos fagforeningen ILA er der begejstring for den aftale, som det er lykkedes at forhandle hjem.

”Vi har arbejdet hårdt i mere end et år for at få den her skelsættende aftale hjem, og jeg er sikker på, at vores medlemmer vil ratificere den,” udtaler Harold Daggett (foto), formand for ILA, der tæller 14.500 havnearbejdere.

Pres på Obama i truende havnestrejke 

Flere gange i løbet forhandlingerne har det været mere end tæt på, at en reel strejke blev udløst. Uenighederne har bestået i, at USMX har krævet højere produktivitet fra havnearbejderne for at forbedre konkurrenceevnen, mens ILA hårdnakket har fastholdt, at der skulle ændres på både arbejdstid og overtidsbetaling. I sidste ende blev parterne dog enige om et kompromis, der sikrer stabilitet i de kommende seks år. I midten af forhandlingerne har stået George Cohen, chef for den uafhængige statslige enhed The Federal Mediation and Concilliation Service (FMCS).

”Det her altafgørende resultat, som skal forelægges medlemmerne for endegyldig ratificering, baner vejen for seks års stabil arbejdskraft på øst- og golfkysten. Endnu en gang viser det sig, at overenskomstforhandlinger kan lykkes, og vi dermed har undgået en strejke, der kunne have fået alvorlige konsekvenser for landets økonomi,” lyder det fra George Cohen.

Havnestrejke i USA afværget i 11. time 

Om tre dage kan USAs østkyst lukke ned 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs