Barack Obama: Vi har brug for moderne havne

Blandt mange andre temaer berørte præsident Obamas tale til nationen i nat også de amerikanske havne. Moderne havne og god infrastruktur er nødvendigt for at skabe flere jobs og få sat gang i økonomien, sagde han.

Hvis USA skal komme godt ud af krisen, så kræver det blandt andet en veludviklet infrastruktur. Og det indebærer eksempelvis moderne havne, lød det i nat fra den amerikanske præsident Barack Obama i sin tale til nationen.

"Jeg foreslår et partnerskab for at genopbygge Amerika, som skal tiltrække privat kapital til at opgradere de områder, som vores virksomheder har mest brug for: moderne havne til at flytte vores varer, moderne rørledninger, der kan modstå stormvejr, vores børn fortjener moderne skoler. Lad os bevise, at der er ikke noget bedre sted at gøre forretning end USA. Og lad os starte med det samme," sagde Obama i talen.

Partnerskabet skal sikre, at skatteyderne i USA ikke kommer til at betale for presserende reparationer rundt om i landet, som skal sættes i gang med et såkaldt "Fix-it-first'-program, som præsidenten foreslog i talen.

De amerikanske havne har gennem de senere måneder været pressede af forskellige havnestrejker og opløb hertil. Senest blev en omfattende strejke langs den amerikanske østkyst afblæst, som ellers ville have lammet mindst 14 vitale havne på strækningen.

Amerikansk havnestrejke synes endelig afblæst

Prisen på havneterminaler er styrtdykket siden 2008

MSC køber andel af vigtig terminal på USAs vestkyst 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også