Asiatiske havne vinder på produktivitet

Havnene i det nordlige Asien håndterede i 2011 og 2012 flere containere i timen end nogen anden region. Sidste år slog havnene deres egen produktivitet for 2011.

Både i 2011 og 2012 stod havne i det nordlige Asien for at håndtere flest containere i timen sammenlignet med andre regioner. Tilsammen håndterede havnene således mere end 70 gt i timen i løbet af 2012, hvilket overstiger gennemsnittet på 67 gt i timen i 2011, det skriver The Journal of Commerce.

Over halvdelen af den globale containerfragt passerer terminaler i Asien, og regionen tæller således både havne i Kina, Japan, Sydkorea og Taiwan. Den store containermængde har resulteret i omfattende opførelse og udvidelse af containerhavne især i det nordlige Asien, som nu ifølge World Shipping Rådet repræsenterer otte ud af top ti containerterminaler, samt 15 ud af de bedste tyve i 2011, skriver The Journal of Commerce.

Den andenmest produktive region i 2012 var Mellemøsten med gennemsnitligt 62 gt i timen, hvilket også er en stigning sammenlignet med 2011 på 58.

Afskibere vil granske rederklubber på Asien-USA

 
Maersk og Cosco hæver rater på Stillehavet

Nye tal bekræfter Kinas vækst men ... 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også