ShippingWatch

Nye tal bekræfter Kinas vækst men ...

Den kinesiske økonomi er på vej op i en fart. Det bekræftes fredag morgen af nye tal fra de kinesiske myndigheder for såvel import som eksport .

Foto: KIN CHEUNG

Den kinesiske økonomi er på vej op i en fart. Det bekræftes fredag morgen af nye tal for såvel import som eksport fra de kinesiske myndigheder. Tallene skal dog tages med et gran salt, da det kinesiske nytår spiller ind i opgørelsen.

Kinas eksport steg 25 pct. i forhold til samme måned sidste år ifølge den kinesiske toldadministration. Analytikerne havde ventet en stigning på 17,5 pct. ifølge Bloomberg News.

Importen steg samtidig 28,8 pct., hvor analytikerne havde forudset en stigning på 23,5 pct.

Det kan dog være, at det kinesiske nytår spiller en ikke uvæsentlig rolle i opgørelsen. Sidste år faldt nytåret i januar, mens det i år starter i indeværende weekend. Og nytåret sætter hele det kinesiske samfund på stand-by i en uge.

Virksomheder og fabrikker holder lukket hele ugen, og det gælder også offentlige kontorer, butikker og hele samfundsadministrationen. Dermed havde januar 2012 fem arbejdsdage mindre en tilfældet er i år.

RITZAU FINANS

Indonesien matcher Kina på BNP-vækst  

Højt humør i Asien støttes af gode kinesiske data 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Lavere spotrater afspejles på BW LPG's bundlinje

BW LPG’s nettoindkomst fra spotsejladser gik ned med 16 pct. i første kvartal i forhold til sidste år. Selskabet lander dog et overskud og udbetaler udbytte til aktionærerne, viser kvartalsrapporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs