ShippingWatch

Afskibere vil granske rederklubber på Asien-USA

De amerikanske afskibere samlet i National Industrial Transportation League har bedt søfartsmyndighederne om at granske de to grupperinger af containerrederier på Stillehavet.

Foto: Hanjin

Den amerikanske afskiberorganisation National Industrial Transportation League har bedt søfartsmyndighederne granske de to såkaldte diskussionsklubber blandt containerrederierne på Stillehavet. De to grupperinger for henholdsvis den østgående og vestgående trafik har planer om at slå sig sammen, og afskiberne vil gerne have Federal Maritime Commission til at belyse konsekvenserne af en fusion.

Afskiberne understreger ifølge Lloyd's List, at de ikke nødvendigvis udfordrer rederiernes planer eller protesterer imod en sammenlægning af de to konferencer.

I november 2012 indgav de 15 medlemmer af samarbejdet Transpacific Stabilization Agreement en ansøgning til Federal Maritime Commission om udvidelse af samarbejdet til at omfatte de ni rederier i Westbound Transpacific Stabilization Agreement.

Maersk Line nedtoner effekt af prisaftale 

Transpacific Stabilization Agreement, TSA, er et samarbejde, som ifølge amerikansk lov kan komme med anbefalinger til medlemmerne om deres kontraktforhandlinger med kunderne, men rederne må ikke i fællesskab aftale rater.

SeaIntel: Fælles ratehop ligner sund fornuft 

TSA varsler ratestigninger på Asien-USA 

SeaIntel: Stillehavskonference har mistet magt 

 

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs