ShippingWatch

Havnestrejke afblæst i Brasilien

Mandag skulle en nationalstrejke have ramt brasilianske havne i protest mod regeringens planer om at privatisere havneterminalerne. Strejken blev i sidste øjeblik afblæst, og i stedet forhandler parterne igen, skriver Break Bulk.

Foto: Maersk Line

Arbejdet på de brasilianske havne har i flere omgange været sat i stå i løbet af de sidste par måneder på grund af strejke blandt havnearbejderne. Mandag skulle endnu en protest være sat i værk, men blev afblæst i sidste øjeblik. Nu forhandler regeringen og fagforeningerne igen, skriver Break Bulk.

Bølgen af strejker er en reaktion på regeringens planer om at privatisere havneterminaler, hvilket ifølge fagforeningerne vil betyde lønnedskæringer og forringet retsgaranti for arbejderne. Blandt andet fordi forslaget åbner for, at terminaloperatører kan hyre deres egen arbejdskraft og ikke længere er forpligtiget til at bruge et bureau, der fordeler arbejdet mellem medlemmerne af fagforeningerne.

I sidste uge sagde fagforeningslederne ifølge Break Bulk, at de er villige til at lempe en smule på de regler, der giver fagforeningerne ret til at kontrollere arbejdskraftaftaler på terminalerne.

I løbet af de næste fem år planlægger regeringen at tiltrække 27 mia. USD i private investeringer, som skal bruges til at modernisere landets underudviklede havneinfrastruktur.

Brasilianske havnearbejdere varsler strejke igen

Brasilianske havnearbejdere protesterer mod modernisering

Brasiliansk milliardhavneprojekt har store udfordringer 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs