ShippingWatch

Brasilianske havnearbejdere varsler strejke igen

Endnu en gang trækker de brasilianske havnearbejdere strejkekortet og arrangerer en nationalstrejke i protest mod regeringens planer om at privatisere havneterminalerne, skriver Breakbulk.

Foto: Maersk Line

D. 19. marts vil brasilianske havnearbejdere landet over indstille arbejdet for at vise deres utilfredshed med regeringens planer om at privatisere havneterminalerne. Det skriver Breakbulk.

Det er ikke den første strejke i kølvandet på spørgsmålet om privatisering. D. 22. februar strejkede arbejdere på Brasiliens travleste havn i Santos og stoppede lastning og losning på mere end halvdelen af skibene. Herefter meddelte fagforeningerne, at man ikke ville planlægge flere arbejdsnedlæggelser i løbet af en forhandlingsperiode med regeringen, som ifølge planen skulle løbe til d. 15. marts.

Men ifølge fagforeningerne går forhandlingerne langt fra godt.

"De (havnearbejderne, red.) har besluttet at lave en 24-timers advarselsstrejke i håb om, at det vil hjælpe på forhandlingerne. Hvis det ikke sker, så vil næste strejke være på ubestemt tid," sagde Paulo Pereira da Silva, præsident for fagforeningsorganisationen Forca Sindical, der repræsenterer en række fagforeninger, ifølge Breakbulk.

Privatisering åbner for forringelser

I løbet af de næste fem år planlægger regeringen at tiltrække 27 mia. USD i private investeringer, som skal bruges til at modernisere landets underudviklede havneinfrastruktur. Selvom meget af havneinfrastrukturen i Brasilien er ejet af staten, så er mange faciliteter på havnene ejet af private aktører.

Og det bekymrer fagforeningerne. Regeringens forslag vil nemlig ifølge foreningerne betyde lønnedskæringer og forringet retsgaranti for arbejderne. Blandt andet fordi forslaget åbner for, at terminaloperatører kan hyre  deres egen arbejdskraft og ikke længere er forpligtiget til at bruge et bureau, der fordeler arbejdet mellem medlemmerne af fagforeningerne.

Brasilianske havnearbejdere protesterer mod modernisering

Udsigt til nationalstrejke i brasilianske havne

Brasiliansk milliardhavneprojekt har store udfordringer 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs