ShippingWatch

Maersk Line forbereder Gøteborg Havn til Triple-E

Gøteborg Havn regner med, at den nye Maersk Line flåde af verdens største containerskibe kan komme til at anløbe den svenske havn. Forberedelserne er gået i gang.

Foto: Port of Gothenburg

Når det første Triple-E skib kommer i søen til sommer, satser Gøteborg Havn på, at skibet eller et af søsterskibene i serien af verdens største containerskibe vil komme til at anløbe havnen.

Ifølge Sjöfartstidningen har havnen igangsat forberedelserne, der skal gøre den vigtige svenske havn i stand til at modtage de 400 meter lange og 59 meter brede skibe, der skal indsættes mellem Asien og Europa, og som kan fragte 18.000 containere.

Sammen med Maersk Line foretager havnen simulator-tests med en model af det store skib ved Instituttet for Søfart og Marineteknik ved Chalmers Universitet. Bl.a. har lodser ledsaget det store skib i havn på computeren.

"Vi kan håndtere fartøjer, der er 60 meter brede, og nu tester vi, at ind- og udsejlingen fungerer," siger havnekaptajn Jörgen Wallroth.

En af de andre havne, der er ved at forberede sig på de store skibe, er APM Terminals terminal i den spanske havneby Algeciras, der har investeret i kraner, der kan håndtere de nye skibe, bekræfter APM Terminals over for ShippingWatch.

Ny handlingsplan for svensk søfart skydes ned 

Historisk svensk handlingsplan for søfarten

Gøteborg langt fra at udnytte sit russiske potentiale

Stor investering skal booste Gøteborg Havn 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs