ShippingWatch

CMA CGM sælger andel af havneoperatør

Den franske shipping-gruppe CMA CGM har solgt 49 pct. af aktierne i Terminal Link til China Merchants Holdings International. De to selskaber skal, hvis salget godkendes af myndighederne, indgå i strategisk partnerskab om Terminal Links fremtidige drift.

Foto: APM Terminals

CMA CGM har solgt 49 pct. af sin 100 pct. ejerandel i datterselskabet Terminal Link til China Merchants Holdings International for 400 mio. euro. Det skriver det kinesiske selskab i en pressemeddelelse.

"Denne betydelige transaktion er den første hjørnesten af et gensidigt højst fordelagtigt strategisk partnerskab mellem CMHI og CMA CGM i at drive og udvikle containerterminaler på global basis og udvide deres forhold som forretningspartnere og kapitalisere på favorable globale macro-trends," skriver CMHI i meddelelsen.

Terminal Link ejer, udvikler og investerer i et globalt netværk af 15 havne, og selskabet er det 12. største målt på håndteret volumen, der var på 8,1 mio. teu i 2011.

CMA CGM er verdens tredjestørste containerrederi, mens CMHI er den største offentlige havneoperatør i Kina. CMA CGM har tidligere været ude og lede efter kapital til en børsnotering.

CMA CGM kan ramme børsen i juli 2014 

Fond: Ny kapital i CMA CGM er skridt mod børsnotering 

Franske CMA CGM dropper seks sejladser 

CMA CGM køber containerterminal til sig selv i USA 

CMA CGM på vej mod stærkt 2012-overskud 

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs