ShippingWatch

CMA CGM sælger andel af havneoperatør

Den franske shipping-gruppe CMA CGM har solgt 49 pct. af aktierne i Terminal Link til China Merchants Holdings International. De to selskaber skal, hvis salget godkendes af myndighederne, indgå i strategisk partnerskab om Terminal Links fremtidige drift.

Foto: APM Terminals

CMA CGM har solgt 49 pct. af sin 100 pct. ejerandel i datterselskabet Terminal Link til China Merchants Holdings International for 400 mio. euro. Det skriver det kinesiske selskab i en pressemeddelelse.

"Denne betydelige transaktion er den første hjørnesten af et gensidigt højst fordelagtigt strategisk partnerskab mellem CMHI og CMA CGM i at drive og udvikle containerterminaler på global basis og udvide deres forhold som forretningspartnere og kapitalisere på favorable globale macro-trends," skriver CMHI i meddelelsen.

Terminal Link ejer, udvikler og investerer i et globalt netværk af 15 havne, og selskabet er det 12. største målt på håndteret volumen, der var på 8,1 mio. teu i 2011.

CMA CGM er verdens tredjestørste containerrederi, mens CMHI er den største offentlige havneoperatør i Kina. CMA CGM har tidligere været ude og lede efter kapital til en børsnotering.

CMA CGM kan ramme børsen i juli 2014 

Fond: Ny kapital i CMA CGM er skridt mod børsnotering 

Franske CMA CGM dropper seks sejladser 

CMA CGM køber containerterminal til sig selv i USA 

CMA CGM på vej mod stærkt 2012-overskud 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs