CMA CGM køber containerterminal til sig selv i USA

En af A.P. Møller - Mærsks helt store konkurrenter på containerområdet, CMA CGM, har leaset en containerterminal i havnen Long Beach i Californien
Foto: CMA CGM
Foto: CMA CGM
AF RITZAU FINANS

En af A.P. Møller - Mærsks helt store konkurrenter på containerområdet, CMA CGM, har leaset en containerterminal i havnen Long Beach i Californien, der eksklusivt vil håndtere rederiets egne skibe. Det skriver Tradewinds.

Der er tale om kaj J.

"Det er første nye investering for gruppen på den amerikanske vestkyst, og den vil styrke vores position i Nordamerika," siger chef for CMA CGM Farid Salem til Tradewinds og fortsætter:

"Det demonstrerer vores stærke dedikation til at udvikle infrastrukturen og dermed kvaliteten af vores service til vores kunder. Ved at investere i kaj J vil gruppen sikre, at de største skibe, der besejler Stillehavet vil blive håndteret effektivt."

CMA CGM har netop igangsat verdens største containerskib, Marco Polo, med en kapacitet på 16.000 tyvefodscontainere. Marco Polo vil dens søstre vil blive overgået af Maersk Lines Triple E-klasse, når de bliver søsat.

Stor fremgang i Long Beach

Den amerikanske storhavn Port of Long Beach har netop præsenteret en volumenstigning på 20,2 pct. i den indgående trafik i november med en volumen på 278.534 teu. Det blev til en volumenstigning i den udgående trafik på 24,6 pct. til 138.312 teu i november.

Dermed har vækstraterne i november været stærkere end år-dato væksten på 17,6 pct. indgående og 18,5 pct. for den udgående trafik for havnen. Long Beach er USA næststørste containerhavn efter nabohavnen The Port of Los Angeles. Long Beach er verdens 18. største containerhavn.

RITZAU FINANS

Verdens største containerskib er i Europa

Nu begynder kapløbet blandt verdens største skibe 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også