ShippingWatch

Europæiske havne skeptiske over for EUs LNG-udspil

EU-Kommissionen har spillet ud med sit forslag til, hvordan en LNG-struktur kan etableres og udbygges i EU. 139 havne skal være frontløbere. Men de europæiske havne mener, EU har grebet sagen forkert an.

Foto: AP Photo, Yves Logghe

EU-Kommissionen vil satse på 139 konkrete europæiske havne, der alle skal have udbygget deres LNG-bunkerfaciliteter, så flydende naturgas bliver et realistisk alternativ til heavy fuel inden for det kommende ti-år.

Det fremgår af et udspil, som EU-Kommissionens næstformand, transportkommissær Siim Kallas (billedet), har præsenteret torsdag i Bruxelles, hvor EU lægger op til, at der etableres et europæisk LNG-netværk inden 2025. Ressourcerne til LNG-faciliteterne kan havnene eller andre aktører søge gennem EUs TEN-T program, der er den overordnede europæiske plan for, hvilke havne, veje og jernbaner, der skal satses på. Der er sat mere end to mia. Euro af til at etablere netværket.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

To flydende gasterminaler rykker til Europa

Europa kan se frem til at modtage to flydende terminaler til import af LNG i de kommende måneder for at erstatte gas fra Rusland. Blandt andet vil Golar LNG omdanne et LNG-tankskib til en terminal.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs