Fjord Lines milliard-investering skaber 300 nye nordjyske job

Der er udsigt til hundredvis af nye stillinger i Nordjylland efter Fjord Lines beslutning om at investere omkring to milliarder kroner i nye færger og havnelæg, bl.a. til ruten mellem Hirtshals, Stavanger og Bergen.

Det dansk-norske færgerederi Fjord Line Danmark A/S i Hirtshals indleder nu rekrutterings- processen i forbindelse med ansættelse af ca. 300 medarbejdere på rederiets nye internationale cruisefærger. Cruisefærgerne sættes i drift hhv. forår og efterår 2013 og er de første og største passagerfartøjer i international trafik, som udelukkende drives frem af gasmotorer.

Fjord Line AS satser mere end to mia. kr. på byggeriet af de nye færger, havneanlæg osv.

Fjord Line udskyder levering af LNG-færger 

Den 13. januar åbnede Fjord Line Danmark A/S op for ansøgninger til de stillinger, som skal besættes, når den første af de to cruisefærger sættes i drift. I første omgang vil rekrutteringen omfatte ca. 200 nye medarbejdere. De resterende 100 personer vil blive rekrutteret i en senere proces.

"De nye ansatte vil dog blive fordelt på den første af de to nye cruisefærger samt den eksisterende flåde," fortæller direktør Gert Balling, Fjord Line Danmark A/S i Hirtshals.

Den første af de to cruisefærger: ”M/S Stavangerfjord” lægger fra kaj i Bergen på jomfrurejsen onsdag den 29. maj. Til september følger søsterskibet ”M/S Bergensfjord”. Med daglig afgang vil skibene fremover sejle på strækningen Hirtshals – Stavanger – Bergen på Vestlandet og på den nyetablerede overfart mellem Hirtshals og Langesund i det sydøstlige Norge.

Nordjylland håber på millioner fra vækstteam 

Maritime leverandører satser hårdt på vækst i 2013 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også