ShippingWatch

Små fremskridt i havne-forhandlinger

Der er blevet gjort fremskridt i forhandlingerne mellem havnearbejderne og arbejdsgiverne på den amerikanske øst- og golfkyst. Det siger den statslige mægler FMCS.

Der sker fremskridt i forhandlingerne mellem havnearbejdernes fagforening ILA og arbejdsgiverorganisationen USMX på den amerikanske øst- og golfkyst.

Det fortæller den statslige mægler i striden, FMCS, efter en ny runde forhandlinger.

"USMX og ILA forhandlede i tre dage i løbet af 15. til 17. januar. Under disse forhandlinger gjorde parterne fremskridt, og de har indvilget i at lade forhandlinger foregå under vores auspicier," udtaler FMCS-chef George H. Cohen i en meddelelse fra sent torsdag.

Parterne forhandler for at indgå en ny overenskomst og dermed undgå den første storstrejke på kysten siden 1977. Aftalen gælder 14 storhavne og knap 15.000 havnearbejdere på kyststrækningen fra Maine til Texas.

Fagforeningen ILA og arbejdsgiverorganisationen USMX har ellers været så langt fra hinanden i overenskomstforhandlingerne, at en strejke var tæt på at blive en realitet både i efteråret og den 30. december.

Kort før nytår nåede parterne dog til enighed omkring en del punkter og valgte at udskyde den gamle overenskomsts ophør indtil 6. februar 2013. Inden da skal de sidste udeståender færdigforhandles, heriblandt en række forhold omkring kystens største havn i New York og New Jersey.

"På grund af forhandlingernes følsomme natur, har vi ikke yderligere kommentarer på dette tidspunkt," lyder det kortfattet fra FMCS.

RITZAU FINANS

Risiko for storstrejke i USA blusset op igen 

Havnestrejke i USA afværget i 11. time 

Mindre end 48 timer til amerikansk havnestrejke 

Om tre dage kan USAs østkyst lukke ned 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs