ShippingWatch

Nordeuropæiske havne rammes hårdt af containerdyk

Mængden af containere gennem de nordeuropæiske havne står til at falde med omkring 10 procent i de kommende seks måneder.

Foto: Hanjin

Mængden af containere gennem de nordeuropæiske havne står til at falde med 10 procent i de kommende seks måneder. En skarp forværring i forhold til tilsvarende periode for et år siden, viser en ny analyse ifølge Lloyd's List fra Hackett Associates and the Institute of Shipping Economics and Logistics.

The Global Port Tracker-analyser viser, at den samlede containermængde, herunder deepsea, shortsea, transhipment og tomme containere, vil falde med 9,3 procent mod et fald på 6,7 procent i samme periode for et år siden.

Faldende forbrugertillid i eurozonen har skærpet frygten for, at 4. kvartral kan blive rigtig slem, fordi husholdningerne holder igen på forbruget på grund af risikoen for at blive ramt af arbejdsløshed.

Mærsk-chef: Aarhus Havn kan konkurrere med Hamborg  

"Den fortsat svage europæiske økonomi bekræfterm, at recessionen er her og vil fortsætte med at præge varestrømmen de kommende seks måneder," siger Ben Hackett of Hackett Associates. Heller ikke i 2013 er der grundlag for optimisme, og et opsving ventes tidligst i 2014.

Indkommende containere i seks større regionale havne, Le Havre, Antwerpen, Zeebrugge, Rotterdam, Bremen/Bremerhaven og  Hamburg forventes at falde med 2,8 procent i 2012, mens udgående containere forventes at vokse med 3,6 procent.

Hamborg Havn taber asiatisk containeromsætning 

APM Terminals og DFDS skal løfte Gøteborg 

Faldende verdenshandel rammer Rotterdam Havn 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs