ShippingWatch

Mærsk-chef: Aarhus Havn kan konkurrere med Hamborg

Aarhus Havn kan stadig lære noget af Hamburg, siger Johan Uggla, adm. direktør for APM Terminal Cargo Service A/S, til Børsen.

Foto: Jesper Stormly Hansen

Både dansk import og eksport skal i højere grad foregå via Aarhus Havn i stedet for via Hamburg. Det siger Johan Uggla, managing director for APM Terminal Cargo Service A/S til Børsen.

Ifølge Johan Uggla kan Aarhus Havn rent omkostningsmæssigt godt klare sig i konkurrencen med den nordtyske storby.

"Faciliteterne er rigtig gode i Aarhus, men til gengæld er det hurtigere at få det importerede gods ud fra Hamburg. På det punkt skal vi blive bedre," siger Johan Uggla til avisen.

Ane Uggla valgt som ny formand for Mærsks Almenfond 

Samtidig understreger han, at Hamburg har fordel af, at vognmændene fra Hamburg kører op gennem Jylland med udenlandske chauffører. Det er med til at holde omkostningerne nede.

Desuden tilføjer han, at det for APM Terminal Cargo Service A/S er afgørende at have et godt forhold til både havnearbejdere og de forskellige faggrupper på havnen.

"Vi er afhængige af de dygtige kranførere og havnearbejdere. Der har traditionelt eksisteret en uro på arbejdspladserne i havnene, men jeg synes, at vi foreløbig har opnået en fornuftig løsning i Aarhus," tilføjer Johan Uggla.

Avis: Aarhus i spil som Triple-E havn 

Strejken blandt kranførerne på Aarhus Havn slut 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs