Kamp om ordrer fra Nordsøen optrappes

Frederikshavn Havn planlægger en udvidelse til en halv mia. kroner, som skal stå  færdig i 2016.
Foto: Maersk Oil
Foto: Maersk Oil

Frederikshavn Havn er parat til at investere 500 mio. kroner i en udvidelse og uddybning, der skal tage kampen op mod bl.a. Hirtshals Havn om kunderne i offshoreindustrien. Det skriver Børsen.

"Hvis vi udbygger indsejlingen og øger vanddybden til minimum 12 meter, vil der kunne skabes 400 nye arbejdspladser på havnens virksomheder. Skibene i offshoreindustriuen bliver stadigt større, og derfor er vi nødt til at udvide, " siger direktør Mikkel Seedorff Sørensen, Frederikshavn Havn, til avisen.

To af de helt store virksomheder i Frederikshavn, Orskov Yard og Nicon Industries, ser ifølge Børsen væsentlige muligheder i en havneudvidelse, som kan åbne nye markeder for de to virksomheder.

Hvis alt forløber efter planen, vil en udvidelse være klar til brug i 2016. Det forudsætter først og fremmest, at der skaffes den nødvendige finansiering.

En havneudvidelse på den nordjyske østkyst vil yderligere skærpe konkurrencen om ordrer på reparation, ombygning og opgradering af skibe og borerigge fra Nordsøen mellem Semco Maritime i Esbjerg, Fayard (Lindøværftet) på Fyn, Hirtshals og Frederikshavn.

Danske virksomheder jubler over rekordstore olie-investeringer 

EU-krav til ophugning åbner nyt marked for værfter 

Orskov forventer øget konkurrence fra ærkerival  

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også