ShippingWatch

Kamp om ordrer fra Nordsøen optrappes

Frederikshavn Havn planlægger en udvidelse til en halv mia. kroner, som skal stå  færdig i 2016.

Foto: Maersk Oil

Frederikshavn Havn er parat til at investere 500 mio. kroner i en udvidelse og uddybning, der skal tage kampen op mod bl.a. Hirtshals Havn om kunderne i offshoreindustrien. Det skriver Børsen.

"Hvis vi udbygger indsejlingen og øger vanddybden til minimum 12 meter, vil der kunne skabes 400 nye arbejdspladser på havnens virksomheder. Skibene i offshoreindustriuen bliver stadigt større, og derfor er vi nødt til at udvide, " siger direktør Mikkel Seedorff Sørensen, Frederikshavn Havn, til avisen.

To af de helt store virksomheder i Frederikshavn, Orskov Yard og Nicon Industries, ser ifølge Børsen væsentlige muligheder i en havneudvidelse, som kan åbne nye markeder for de to virksomheder.

Hvis alt forløber efter planen, vil en udvidelse være klar til brug i 2016. Det forudsætter først og fremmest, at der skaffes den nødvendige finansiering.

En havneudvidelse på den nordjyske østkyst vil yderligere skærpe konkurrencen om ordrer på reparation, ombygning og opgradering af skibe og borerigge fra Nordsøen mellem Semco Maritime i Esbjerg, Fayard (Lindøværftet) på Fyn, Hirtshals og Frederikshavn.

Danske virksomheder jubler over rekordstore olie-investeringer 

EU-krav til ophugning åbner nyt marked for værfter 

Orskov forventer øget konkurrence fra ærkerival  

 

 

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM forventer kraftigt fald i fragtraterne

Udsigterne for containermarkedet ser noget mere dystre ud i den kommende tid, vurderer franske CMA CGM. Containerrederiet noterede dog stadig vækst på både top- og bundlinje i tredje kvartal.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs