ShippingWatch

Agility-aktionærer godkender milliardsalg til DSV Panalpina

Agilitys aktionærer har godkendt selskabets salg af logistikforretningen Global Integrated Logistics (GIL) til DSV Panalpina.

Foto: Agility

Aktionærerne i Agility har godkendt selskabets salg af logistikforretningen Global Integrated Logistics (GIL) til DSV Panalpina.

Det oplyser Agility i en meddelelse fra mandag, efter at selskabet har afholdt ekstraordinær generalforsamling, hvor 75,8 pct. af stemmerne var repræsenteret.

Salget til DSV Panalpina var det eneste punkt på dagsordenen, og det blev godkendt af selskabets ejere.

"I nogle år har Agility gjort det klart, at konsolidering var en prioritet for vores logistikforretning. Timingen er rigtigt nu: Logistikindustrien bliver mere konkurrencepræget, DSV og GIL komplimenterer hinanden godt, og handlen giver Agility en aktiepost i et af de største og mest profitable speditør- og logistikselskaber," skriver Agility i meddelelsen.

DSV Panalpina offentliggjorde aftalen med Agility i den sidste uge af april, og handlen forventes at blive endeligt afsluttet inden udgangen af tredje kvartal. Prisen var ved aftaletidspunktet 4,1 mia. dollar - svarende til cirka 25 mia. kr., der udelukkende betales i aktier.

Agility bliver med handlen den næststørste aktionær i DSV Panalpina - kun overgået af Ernst Göhner-fonden, der fik sin aktiepost ved salget af Panalpina til DSV.

Agility havde kig på både Uti og Panalpina inden milliardsalg til DSV 

Jefferies venter at se milliardsynergier fra DSV-opkøb

DSV Panalpina har en detaljeret plan klar for at indlemme nyt milliardopkøb 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs