ShippingWatch

Agility-aktionærer godkender milliardsalg til DSV Panalpina

Agilitys aktionærer har godkendt selskabets salg af logistikforretningen Global Integrated Logistics (GIL) til DSV Panalpina.

Foto: Agility

Aktionærerne i Agility har godkendt selskabets salg af logistikforretningen Global Integrated Logistics (GIL) til DSV Panalpina.

Det oplyser Agility i en meddelelse fra mandag, efter at selskabet har afholdt ekstraordinær generalforsamling, hvor 75,8 pct. af stemmerne var repræsenteret.

Salget til DSV Panalpina var det eneste punkt på dagsordenen, og det blev godkendt af selskabets ejere.

"I nogle år har Agility gjort det klart, at konsolidering var en prioritet for vores logistikforretning. Timingen er rigtigt nu: Logistikindustrien bliver mere konkurrencepræget, DSV og GIL komplimenterer hinanden godt, og handlen giver Agility en aktiepost i et af de største og mest profitable speditør- og logistikselskaber," skriver Agility i meddelelsen.

DSV Panalpina offentliggjorde aftalen med Agility i den sidste uge af april, og handlen forventes at blive endeligt afsluttet inden udgangen af tredje kvartal. Prisen var ved aftaletidspunktet 4,1 mia. dollar - svarende til cirka 25 mia. kr., der udelukkende betales i aktier.

Agility bliver med handlen den næststørste aktionær i DSV Panalpina - kun overgået af Ernst Göhner-fonden, der fik sin aktiepost ved salget af Panalpina til DSV.

Agility havde kig på både Uti og Panalpina inden milliardsalg til DSV 

Jefferies venter at se milliardsynergier fra DSV-opkøb

DSV Panalpina har en detaljeret plan klar for at indlemme nyt milliardopkøb 

Mere fra ShippingWatch

Tradelens håber snart at få store Maersk-rivaler endeligt ombord

Hapag-Lloyd og ONE glimrer ved deres fravær på den digitale platform Tradelens, selvom de for to år siden meddelte, at de ville gå med. "Vi er håbefulde om, at de meget snart vil tilslutte sig," siger Tradelens-chef Mike White. Hapag-Lloyd venter at træffe en endelig beslutning inden længe.

Scandlines henter ny topchef fra bryggeri

Scandlines skifter ud på topchefsposten. Efter mere end ti år i spidsen for rederiet stopper Søren Poulsgaard Jensen som adm. direktør. Afløseren er hentet i Royal Unibrew.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs