ShippingWatch

Her er sidste uges vigtigste artikler på ShippingWatch

Danmark annoncerede planer om at sende fregat til Guinea-bugten, NGO satte spørgsmålstegn ved Maersks første CO2-neutrale skib, ny blockchain-platform med Hapag-Lloyd som medejer gik endeligt i luften i en uge, hvor det tyske rederi også bemærkede sig med et opkøb.

På et pressemøde annoncerede forsvarsminister Trine Bramsen (S) i denne uge, at Danmark vil sende en fregat til Guinea-bugten. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Danmark sender fregat til Guinea-bugten

Danmark og forsvarsminister Trine Bramsen (S) har besluttet at sende en fregat til Guineabugten for at bekæmpe pirater.

Den danske fregat får mandat til at anholde pirater og beslaglægge våben, oplyste Forsvarsministeriet til ShippingWatch. Retsforfølgelse af pirater bliver problematisk, mener forsker.

Dansk fregat får mandat til at anholde pirater og beslaglægge våben i Guineabugten 

Branche glæder sig over dansk fregat i "verdens farligste farvand" 

Danmark sender krigsskib til Guineabugten

 

Ngo stiller spørgsmålstegn ved Maersks CO2-neutrale skib

Foto: PR/Maersk
Foto: PR/Maersk

Maersk satser på den forkerte hest, når de lader deres nye CO2-neutrale skib sejle på metanol, mener Transport & Environment. Brændstoffet er hverken grønt eller bæredygtigt, lyder kritikken. "Vi evaluerer alle projekter og fremtidige samarbejdspartnere ud fra livscyklusanalyser," lød svaret fra Maersk.

Ngo sætter spørgsmålstegn ved Maersks CO2-neutrale skib

 

Hapag-Lloyd køber op

Foto: PR-FOTO
Foto: PR-FOTO

Tyske Hapag-Lloyd overtager det hollandske containerrederi Niledutch, der sejler på ti ruter mellem Vestafrika og resten af verden.

"Vi har været meget heldige," lød det efterfølgende fra topchef Rolf Habben Jansen.

Over for ShippingWatch gjorde han det klart, at antallet af opkøbmuligheder var "meget begrænset, hvis der overhovedet er noget."

Hapag-Lloyd køber hollandsk containerrederi med fokus på Afrika 

Niledutch var den eneste opkøbsmulighed for Hapag-Lloyd 

Hapag-Lloyd forventer at overgå sidste års resultater i 2021

 

"Det var ikke nemme beslutninger"

Sean Fitzgerald er topchef for Maersk Container Industry, der lige nu kigger ind i et stærkt marked for at producere kølecontainere. | Foto: Maersk Container Industry
Sean Fitzgerald er topchef for Maersk Container Industry, der lige nu kigger ind i et stærkt marked for at producere kølecontainere. | Foto: Maersk Container Industry

Tre år efter Sean Fitzgerald tog over som topchef for Maersk Container Industry og iværksatte vidtrækkende nedskæringer i Maersks containerdivision, går det lige nu stærkt med at fremstille nye kølecontainere.

Det kommer efter en årrække, hvor Maersk-selskabet har mere end halveret sin stab, lukket to fabrikker og sorteret tørcontainere fra. Selskabet er for nylig blevet rygtet som et muligt salgsemne.

"Året er startet stærkt, og vores fabrik er lige nu fyldt gennem den første halvdel af året." sagde Fitzgerald i et interview med ShippingWatch.

Maersk-selskab har halveret staben, lukket to fabrikker og skåret forretningen til: "Det var ikke nemme beslutninger" 

 

Blockchain-platform går i luften i shipping

Foto: PR / Hapag-Lloyd
Foto: PR / Hapag-Lloyd

Blockchain-satset GSBN gik i denne uge i luften med en række store shippingselskaber bag sig. En af dem er Hapag-Lloyd, der ellers tidligere har meldt sin deltagelse i Tradelens. Det tyske rederi er fortsat i proces med at gå med hos Tradelens og tror på en "multiplatforms-strategi", lød det efterfølgende til ShippingWatch.

Her meldte japanske ONE desuden, at rederiet stadig forhandler med at gå med i Tradelens mere end et halvandet år efter at det kom frem, at rederiet ville tilslutte sig.

Maersks Tradelens-projekt har fået asiatisk konkurrent med Hapag-Lloyd som medejer 

ONE og Hapag-Lloyd vil gerne med i Tradelens – og det har de nu villet i halvandet år 

 

Læs også:

Om Lauritzen Fonden kapitaltilførsel til tørlastforretning, Dee4 Capitals bestilling af tankskibe, Emanuele Grimaldis favorit blandt de alternative brændstoffer, OSM Maritime.

Lauritzen Fonden har to gange skudt penge i presset tørlastrederi i 2020

Mortensens Dee 4 Capital bestiller nye tankskibe med JV-partnere

OSM Maritime åbner kontor i København

Bunker Holding-selskab afslutter kontrakt med Forsvaret inden retssag 

Maritimt investeringsselskab dropper LNG og satser på havvind 

Mere fra ShippingWatch

Singapore er på vej med et center for dekarbonisering

Havnemyndigheden i Singapore støtter et forslag om at etablere et center for dekarbonisering. Centeret skal skabe rammerne, hvor aktører kan koordinere og implementere løsninger, der kan være med til at reducere shippings CO2-udledning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs