ShippingWatch

Fransk logistikkoncern vokser i Afrika

Franske Bolloré, der bl.a. er partner med APM Terminals i Elfenbenskysten, vokser stærkt inden for transport- og logistik i Afrika.

Foto: APM Terminals

Franske Bolloré’s transport- og logistik-forretning havde i 2012 samlede driftsindtægter på 630 mio. USD eller næsten 100 mio. USD mere end i det foregående år.

Omsætningen i transport- og logistikdivisionen steg med ni procent til i alt 7 mia. USD. Koncernen fremhæver i sit regnskab ifølge Lloyd's Loading List, at de globale aktiviteter i 2012 i særlig grad blev styrket i Asien og Afrika. I sidstnævnte er havneaktiviteterne, hvor Bolloré driver i alt 15 havne, udviklet sig stærkt, fremgår det af regnskabet.

Tyske Dachser vil sætte omsætningsrekord i 2013  

I Elfenskysten har Bolloré Africa Logistics sammen med APM Terminals  og Bouygues sikret sig en 21-årig koncession på at drive landets anden containerterminal, der efter planen åbner i 2016. Bolloré driver i forvejen terminal i den vestafrikanske stat.

Dominique Lafont, der er chef for gruppens afrikanske forretninger, sagde tidligere i år, at Bollorés afrikanske logistik-forretning skal vokse i lande som Nigeria, Sydafrika, Algeriet og Egypten.

Terminals bekræfter terminal-bud i Elfenbensksyten 

APM Terminals vil bygge mega-havn i Nigeria

APM Terminals udfordres af uroen i Egypten  

 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs