Danmark skal skole brasilianske søfolk

Et dansk-brasiliansk samarbejde om søfartsuddannelser skal på længere sigt blandt andet sikre, at brasilianske søfolk lever op til de kvalitetskrav, som danske rederier efterspørger.
Foto: Maersk Line/PR
Foto: Maersk Line/PR
AF KATRINE GRØNVALD RAUN

Efter nytår får Danmark besøg af lærere og elever fra brasilianske søfartsuddannelser. Delegationen skal suge viden til sig om, hvordan Danmarks uddanner fremtidens maskinmestre, skibsassistenter og navigatører og er en del af nyt dansk-brasiliansk samarbejde, der skal kvalitetssikre uddannelsen af brasilianske søfolk.

Og kvalitetssikringen af søfolkene er vigtig, siger Pia E. Voss, vicedirektør i Danmarks Rederiforening, i en meddelelse på rederiforeningens hjemmeside:

”Brasilien er et vækstmarked, og vores medlemmer ønsker også at udvikle sig der. Men på grund af et brasiliansk krav om 2/3 brasilianske søfolk om bord, har vi brug for at sætte netop søfartsuddannelserne på dagsorden hos de brasilianske fagforeninger og myndigheder.”

Samarbejde underskrives til foråret

Samarbejdet kom i stand, efter at en dansk delegation bestående af blandt andet Søfartsstyrelsen, Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte og Danmarks Rederiforening i sidste uge besøgte landet.

Her fik man en rammeaftale for samarbejdet på plads, der efter forventningerne skal underskrives i foråret 2013. Og man gjorde det fra brasiliansk side klart, at man fremover vil øge optaget af elever på uddannelserne.

Også politiske værktøjer er der interesse for, vurderer Danmarks Rederiforening. Den brasilianske skibsfartspolitiske administration, ANTAQ, lagde således under mødet op til at at få bedre kendskab til den danske politik om, hvordan man styrker udviklingen af en samlet maritim klynge.

”Vi har styrket vores kontakter og påbegyndt en vigtig dialog med de brasilianske myndigheder, uddannelsesinstitutioner og fagforeninger. Det er en vigtig men kompliceret opgave at sikre at lovværk og regler kan følge med den udvikling og vækst, der foregår i markedet. Det afgørende for os er, at danske rederier har mulighed for at vokse og udvikle sig på dette marked på en smidig måde til gavn for både Danmark og Brasilien,” siger Pia E. Voss i en pressemeddelelse.

  Søfartens Ledere: Flere pladser på maritime uddannelser

  Nye skibsingeniører bliver efterspurgte

  Kina omskoler tusindvis til navigatører og maskinmestre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også