Nye skibsingeniører bliver efterspurgte

Fra september næste år kan maskinmestre og navigatører få en skibsingeniøruddannelse på Syddansk Universitet. Og der vil blive rift om kandidaterne, siger Marie Lützen, lektor på SDU, til Søfartens Ledere.

I september 2014 slår Syddansk Universitet dørene op for Danmarks nye skibsingeniøruddannelse. Og der bliver rift om de kommende kandidater, skriver Søfartens Ledere på sin hjemmeside.

Uddannelsen henvender sig til navigatører, maskinmestre og duale skibsofficerer, der har en professionsbachelor. Dermed er det ikke længere nødvendigt at starte helt forfra for maskinmestre og navigatører, der vil læse videre til ingeniør.

Cand.scient.tech hedder den nye skibsingeniøruddannelse på Syddansk Universitet, som søfarende med en professionsbachelor kan opnå på to år.

I stedet for at skulle starte helt forfra på civilingeniøruddannelsen kan de maritime studerende blive Cand.scient.tech. på to år. SDU forventer at optage omkring 20 studerende på den nye uddannelses første hold i september 2014.

Cand.scient.tech.-titlen giver kandidaterne adgang til specialiserede civilingeniør- og lederstillinger både i land, indenfor offshore, skibsdesign og konstruktion, samt den traditionelle skibsfart.

"Kandidater fra uddannelsen forventes at blive stærkt eftertragtede i erhvervet," siger Marie Lützen, lektor på SDU, og hovedarkitekten bag den nye uddannelse, til Søfartens Ledere.

DTU inviterer maritime virksomheder indenfor 

Olieindustrien skriger på flere folk 

Ny maritim kandidatuddannelse på vej fra SDU  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også