ShippingWatch

DTU inviterer maritime virksomheder indenfor

De første ingeniørstuderende kan til september starte på DTUs opdaterede maritime forløb. DTU vil gerne have flere virksomheder fra det blå erhvervsliv til at involvere sig i uddannelsen.

Om få uger starter 75 ingeniørstuderende på Danmarks Tekniske Universitets (DTU) bachelorlinje Produktion og Konstruktion, og hvis det står til DTU og virksomhederne i det blå erhvervsliv i Danmark skal en anselig portion af dem vælge det maritime spor. DTU har videreudviklet uddannelsen, så den passer bedre til behovene for nye kompetencer i de maritime virksomheder som  rederier, underleverandører og offshorebranchen. Bl.a. er der oprettet fire nye kurser, herunder et diplomkursus i grøn skibsfart, ligesom de studerende kan beskæftige sig med emner som  risikomanagement, livscyklusanalyse og retrofit. Alt sammen tager udgangspunkt i rapporten ”Fremtidens Maritime Ingeniøruddannelse”, som Akademiet for de Tekniske Videnskaber har udarbejdet, og som indeholder forslag til en opdatering af den maritime ingeniøruddannelse. Det er Ph.d.-studerende Ingrid Marie Vincent Andersen, DTU Mekanik, der har stået for at strømline uddannelsen mod det maritime erhverv.

Nye studieforløb

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs