ShippingWatch

DTU inviterer maritime virksomheder indenfor

De første ingeniørstuderende kan til september starte på DTUs opdaterede maritime forløb. DTU vil gerne have flere virksomheder fra det blå erhvervsliv til at involvere sig i uddannelsen.

Om få uger starter 75 ingeniørstuderende på Danmarks Tekniske Universitets (DTU) bachelorlinje Produktion og Konstruktion, og hvis det står til DTU og virksomhederne i det blå erhvervsliv i Danmark skal en anselig portion af dem vælge det maritime spor. DTU har videreudviklet uddannelsen, så den passer bedre til behovene for nye kompetencer i de maritime virksomheder som  rederier, underleverandører og offshorebranchen. Bl.a. er der oprettet fire nye kurser, herunder et diplomkursus i grøn skibsfart, ligesom de studerende kan beskæftige sig med emner som  risikomanagement, livscyklusanalyse og retrofit. Alt sammen tager udgangspunkt i rapporten ”Fremtidens Maritime Ingeniøruddannelse”, som Akademiet for de Tekniske Videnskaber har udarbejdet, og som indeholder forslag til en opdatering af den maritime ingeniøruddannelse. Det er Ph.d.-studerende Ingrid Marie Vincent Andersen, DTU Mekanik, der har stået for at strømline uddannelsen mod det maritime erhverv.

Nye studieforløb

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs