ShippingWatch

Søren Skou om jobbet som CEO: "Det bliver ikke større"

CEO for Maersk Line er det største, man kan opnå inden for shipping, siger Søren Skou i et interview med ShippingWatch. Men er han også manden, der kan gå i spidsen for en global industri?

Foto: Carsten Bundgaard

Tal betyder meget for Søren Skou. Ikke bare hvilke som helst tal, men dem der gør forskellen på succes og fiasko i erhvervslivet. For den øverste leder af Maersk Gruppens største forretningsområde, Maersk Line, er der også nok af tal at holde styr på. Det kan være de mange nye skibe med samlet plads til 1,8 millioner containere, som kommer på havene frem til 2014. Det kan være rederiets egen nye Triple-E flåde, som hver kan fragte 18.000 containere. Om væksten i Kina holder sig over de 8 procent, eller om det ugentlige rate indeks på Asien- Europa falder.

»Jeg er meget fokuseret på tal, det må jeg sige. Som leder lægger jeg vægt på, at man er analytisk dygtig og kan tallene. Når man driver forretning er den måde, man holder regnskab med, hvor godt det går – det er jo regnskabet. Så alt, hvad vi gør, har en impact, positivt eller negativt, på hvordan vores resultatopgørelse ser ud, når året er gået. Og for mig er det vigtigt, at alle medarbejdere forstår, hvilken rolle de spiller, og hvordan de kan bidrage til, at vi gør det bedre rent finansielt,« lyder det fra Søren Skou.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs